Veelgestelde vragen bij wedstrijdbezoek

Veel gestelde vragen

Een wedstrijd bezoeken van FC Barcelona in Camp Nou is een unieke beleving. Maar bij het plannen van het bezoek, het bestellen van tickets en het dichterbij komen van het bezoek komen vaak dezelfde vragen bij bezoekers omhoog. Bekijk hier de veelgestelde vragen op Campnou.nl en onze antwoorden daarop. De kans is groot dat jouw vraag en antwoord er ook bij staat.
Heb je een vraag over de Camp Nou tour en Barcelona Experience? Ga dan naar Camp Nou bezoeken voor informatie en naar de FAQ over de tour.

Let op: Wij beantwoorden vragen uit eigen ervaring en informatie die wij zelf hebben verkregen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Speelschema en wedstrijdbevestigingen

FC Barcelona kaartjes kopen

Het stadion in komen bij een wedstrijd

Wanneer wordt het speelschema 2024/2025 bekend gemaakt?

Het schema voor 2023/2024 is bekend en kun je hier vinden. Dit actuele schema wordt bij wijzigingen bijgewerkt. Meld je aan voor de wedstrijd alert als je hiervan een notificatie wilt ontvangen.

Speelt Barcelona in de zomer wedstrijden in Camp Nou?

In juni en juli is het natuurlijk zomerstop. Vaak speelt FC Barcelona dan wel een oefenwedstrijden zoals het oefentoernooi afgelopen jaar dat toen in Engeland werd gespeeld.

Wanneer wordt *wedstrijd* bevestigd?

Officieel gebeurt dit tot 10 dagen voor de wedstrijd. Maar doorgaans wordt dit al 4 tot 6 weken voorafgaand aan de wedstrijd gedaan.

Hoe groot is de kans dat de speeldatum nog wijzigt?

De ingeplande speeldata verwijzen naar een “speelweekend,” of een speel-midweek. De kans op wijziging is ongeveer 30 a 40%. Wanneer een wedstrijd bevestigd wordt op een andere dag dan is dit in onze ervaring altijd 1 dag eerder of later. Vaak komt dit doordat er nieuwe wedstrijden aan het speelschema worden toegevoegd na lotingen in de Champions League en de Copa del Rey.

Blijf goed op de hoogte van het actuele speelschema en ontvang wijzigingen per mail via de wedstrijd-alert

Wat zijn de beste plaatsen?

Dit is erg persoonlijk, en dus lastig om voor iemand anders te bepalen. Waar één persoon graag goed overzicht over het hele veld heeft (hoger gelegen plaatsen), zit een ander het liefst zo dicht mogelijk op de actie (lager en dichter bij het veld). Wij vinden persoonlijk alle plaatsen goed, alleen de allerhoogste (4e ring) vakken vinden wij te ver van het veld, al heb je daar wel een machtig uitzicht natuurlijk.

Zitten we naast elkaar?

Om minimaal 2 stoelen bij elkaar te garanderen, werkt FC Barcelona met de zogenaamde ‘Smart Booking’. Bij aankoop van officiële tickets kan alleen de categorie worden gekozen. De exacte plaatsen kom je pas te weten als de tickets zijn verzonden (2-3 dagen voor de wedstrijd via e-mail).

De reden hiervan is dat er weinig vrije stoelen zijn voor wedstrijden in Camp Nou. Houders van een seizoenskaart kunnen hun kaartjes voor de betreffende wedstrijd vrijgeven als zij zelf niet kunnen gaan. Dit kan gebeuren tot vlak voor de wedstrijd.

Goed om te weten: de garantie voor ‘stoelen bij elkaar’ betekent niet perse dat je naast elkaar zit. Er kunnen ook stoelen op een rij zijn, met een trap ertussen, of zelfs met een andere stoel ertussen:

zitten naast elkaar

Is Viagogo betrouwbaar?

Viagogo is een online ticketmarktplaats waar vele verkopers en miljoenen kopers actief zijn. Campnou.nl heeft al jaren linkjes naar Viagogo op de website staan, specifiek naar FC Barcelona thuiswedstrijden. In al deze jaren hebben wij nog nooit meegemaakt of gehoord dat het echt mis is gegaan met een bestelling bij Viagogo. Volgens ons is Viagogo in ieder geval voor FC Barcelona tickets wel betrouwbaar. Net als op elke marktplaats zal misbruik ongetwijfeld voorkomen, maar wij hebben het nog niet ervaren of te horen gekregen van een van onze bezoekers dat het niet goed zat.

Wel krijgen we vaak de vraag van onze bezoekers die twijfelen omdat ze nog geen tickets ontvangen hebben na een aankoop. Deze ontvang je doorgaans in de week voordat het evenement plaats vindt. Hiervoor moet je dus wel geduld hebben.

Ook zien we dat het moeilijk kan zijn om contact op te nemen met Viagogo. Ook zij krijgen vele vragen binnen en willen hun klanten zoveel mogelijk helpen via het helpcentrum. Iets dat wij wel begrijpen aangezien 9 van de 10 vragen daar al in beantwoord wordt. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je nog proberen contact te zoeken door te bellen vanuit Nederland op 085 8881523 (NL) of +31 85 8881523 vanuit het buitenland.

Of wanneer je ingelogd bent na het doorlopen van het hulpcentrum via mail.

Over de levering van tickets geeft Viagogo zelf de volgende garantie:

Kopers zijn gegarandeerd van een tijdige levering van de tickets voor het evenement waarvoor zij hebben betaald. Als er zich een probleem voordoet, zal viagogo ingrijpen en op zoek gaan naar vervangende tickets.

Uiteraard kunnen door de verschillende verkopers uiteenlopende prijzen gevraagd worden voor tickets. Van hele hoge prijzen tot hele lage prijzen afhankelijk van de populariteit van een wedstrijd. U kunt hier zelf ook uw kaarten verkopen indien u onverhoopt zelf toch niet kunt gaan.

Ondanks dat onze ervaring positief is kunnen wij natuurlijk niet instaan voor vele verkopers via een ander platform waarop wij geen invloed hebben. Het blijft dus altijd uw eigen risico.

Is “vak …” veilig?

De echte hooligans zijn al jaren geleden uit Camp Nou verbannen. Dus op zich is het overal veilig. De meest fanatieke supporters nu zitten aan de zuid kant direct achter het doel. Als je met kleine kinderen gaat is het wellicht verstandig om dat gedeelte te vermijden. Op afbeeldingen van vakkenoverzichten worden meestal aan de rechterkant afgebeeld. Vaknummers 017 t/m 021.

Mag ik een (spiegelreflex) camera meenemen?

Ja. Een camera met een grote lens is geen probleem, maar let op: een complete rugzak of cameratas wordt zeker gecontroleerd en in het slechtste geval krijg je te horen dat deze niet mee mag. Officieel moet je namelijk voor het gebruik van een professionele camera vooraf toestemming hebben. Wanneer een camera als professioneel kan worden beschouwd, weten wij niet precies. Maar een camera, selfiestick, spiegelreflex is allemaal toegestaan.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Ja, je mag eten en drinken meenemen, maar geen harde dingen waarmee gegooid zou kunnen worden, zoals eten in blik en glas. Flesjes drinken mogen niet groter zijn dan 500 ml en moeten zonder dop meegenomen worden.

Mag ik tas / bagage mee naar binnen nemen?

Een tas of rugtas kun je gewoon meenemen als die onder je stoel past. Officieel mag je overigens geen tas meenemen, maar in de praktijk wordt het massaal gedaan en is het ook geen enkel probleem. Wel kan de tas bij binnenkomst gecontroleerd worden. Voor koffers en bagage zijn geen officiële deposits in Camp Nou. Mocht je twijfelen over de grootte van je handbagage; normaal gesproken kun je -als iets wordt ingenomen- dit na afloop weer afhalen. Kom je van het vliegveld af dan zou je met de Airport bus (A2) naar het Barcelona Sants station gaan, daar zijn kluisjes. Vanaf dit station kun je in 15 minuten naar Camp Nou lopen.

Hoe kan ik een wedstrijd bezoeken in een rolstoel?

Tickets voor toegang tot het rolstoelgedeelte achter het doelgebied kun je aanvragen door hier een formulier in te vullen op de site van de club zelf. Er kan dan ook een ‘helper’ mee.

Kan ik een wedstrijd bezoeken op krukken?

Uit eerdere ervaringen is gebleken dat het geen probleem is om met krukken het stadion in te komen en normale stoelen te nemen. Als je trap kunt lopen met krukken kun je dit dus doen.
Er zijn, naast een speciaal gedeelte voor rolstoelen ook speciale gedeeltes met vereenvoudigde toegang voor mensen die minder mobiel zijn maar geen rolstoel gebruiken. De zogenaamde “easy access seats.” Hiervoor kun je contact op te nemen met de club om te vragen of je daar terecht kan met krukken. Telefoon: +34 902189900 Email: oae@fcbarcelona.cat

Waarmee moet ik rekening houden omtrent covid19 maatregelen?

De (lokale) overheidsmaatregelen gelden ook in Camp Nou. De maatregelen kunnen uiteraard te alle tijden wijzigen wanneer de overheid hiertoe besluit. Bij ons is momenteel niets bekend over het moeten doen van een test om toegang tot het stadion te verkrijgen. Wedstrijden worden weer met volledige benutting van de stadioncapaciteit gespeeld. Zorg er altijd voor dat je je kunt legitimeren en je een mondkapje bij je hebt. Al is deze niet verplicht maar aangeraden. Houdt de overheidsmaatregelen in de gaten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele misinformatie of niet up-to-date informatie op deze website. Wij gaan uit van eigen ervaring en informatie die wij verkrijgen. Campnou.nl is geen officiële website van FC Barcelona. 08-12-2022.

Deze pagina zal nog worden uitgebreid.

271 gedachten over “Veelgestelde vragen bij wedstrijdbezoek”

 1. Hoi, wij gaan vanavond naar een wedstrijd, maar hebben gister een mail gekregen om de tickets uit te printen. Is dit ook echt nodig of zijn de tickets op de telefoon ook goed?

  Wij zitten nu namelijk in een hotel
  zonder printer.
  Groetjes

  Beantwoorden
  • Hi Sita,
   Dat wordt aangegeven omdat op sommige telefoonschermen de barcode niet goed leesbaar (scanbaar) is. Dat heeft dus ook met de telefoon te maken, of de scherminstellingen. Mijn advies is om de hotelreceptie te vragen de tickets voor je uit te printen. Dit zou geen probleem moeten zijn voor elk normaal hotel. In principe is vanaf je telefoon laten scannen ook goed, zorg dan dat je je “brightness” (helderheid) ff maximaal zet op het moment dat ze de barcode van je ticket scannen.
   Veel plezier!

   Beantwoorden
 2. Ik ga komende zomer op vakantie naar Barcelona, maar ik heb begrepen dat ze dan gaan beginnen met verbouwen. Jan je tijdens de verbouwing ook gewoon binnen komen? Zo niet, tot wanneer kan het wel

  Beantwoorden
  • Hi Atjan,

   Op dit moment is dat nog niet bekend bij ons. Ik ga hier zo snel mogelijk meer informatie over plaatsen.
   Mvg,
   Campnou.nl

   Beantwoorden
 3. Hallo,
  Welke mogelijkheden zijn er om eten en drinken te halen tijdens een wedstrijd in het stadion? En hoe moet je dan betalen?
  Gr, Erik

  Beantwoorden
  • Tijdens de wedstrijd kun je achter de tribune voor de vak opgang snacks en drinken halen. Betalen kan met je pinpas en als het goed is ook cash (dit laatste weet ik na corona tijd niet 100% zeker meer)

   Beantwoorden
 4. Hallo,

  Ik heb een kaartje voor de wedstrijd van as zo 24-04. Op dit kaartje staat het volgende: Entrance time: 19:30 to 19:45.
  Betekent dit dat ik dan verplicht ben om tussen 19.30 en 19.45 het stadion in te gaan of is dit een indicatie hoe laat het stadion open gaat?

  Groeten,
  Norbert

  Beantwoorden
  • Dat is meer een guideline te proberen te zorgen dat niet iedereen op exact hetzelfde moment het stadion in wilt denk ik. Je kunt normaal vanaf 1.5 uur voor de aftrap het stadion in.

   Beantwoorden
 5. Hoi, ik ga met mijn dochter van 12 op 1 mei naar de wedstrijd. Deze zou om 17 uur beginnen, maar begint nu om 21 uur. Is het dan nog mogelijk om terug te gaan naar het centrum met openbaar vervoer? Of kunnen we beter een Uber of een taxi regelen? We zitten vlak bij de Sagrada Familia. Ik krijg alleen geen goede info via de website van de metro e.d.

  Beantwoorden
 6. Wij zijn met 9 pers. Hoe kunnen we er voor zorgen dat we in de buurt van elkaar zitten?
  Via de site van barcelona-tickets kan ik max 6 tickets per keer boeken. Dat is prima. Doe ik eerst 6, dan nog 3. Maar…….zitten we dan wel bij elkaar in de buurt of is er kans dat een gedeelte op zuid zit en een gedeelte op noord.

  Beantwoorden
  • Dag Christa,

   Over het algemeen wordt altijd geprobeerd stoelen van dezelfde boeking bij elkaar te plaatsen. Dat kan ook betekenen voor elkaar of diagonaal bij elkaar. Zuid of Noord niet maar vragen over boekingen via de fc barcelona site zou je daar moeten stellen. Via deze site kun je ook in 1x 9 tickets boeken en je kiest dan voor een gedeelte in het stadion. Er wordt geprobeerd stoelen dan zo dicht mogelijk bij elkaar te zetten. Maar 9 stoelen echt naast elkaar kan je nergens gegarandeerd worden vrees ik.

   Beantwoorden
 7. Hoi,

  We willen graag een wedstrijd bezoeken in mei. We zullen dan met de fiets vanaf onze camperplaats komen. Is er een bewaakte fietsenstalling in de buurt van Camp Nou?

  Alvast bedankt voor het antwoord,

  Roger Offermanns

  Beantwoorden
  • Hoi Roger,
   Er zijn fietsenrekken op het terrein van Camp Nou. Als je een goed slot hebt kun je het daaraan vast zetten. Bewaakte fietsenstalling is er niet zoals in Nederland voor zover ik weet.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
 8. Hallo, wij hebben 13 maart 2019 met 4 personen bij Barcelona voor de deur gestaan voor Camp Nou tour. Dat was de eerste sluitingsdag Lockdown 1 in Barcelona. Wij balen we waren tenslotte speciaal voor Camp Nou gekomen. Tot op heden slecht contact over geld terug van de tickets. De geldigheid van de tickets wordt steeds verlengt. Hoe krijg ik mijn geld ooit terug??

  Beantwoorden
  • Hi Mariska,

   Dat is heel vervelend om te horen ja. Ik vermoed dat je maart 2020 bedoeld. Maar waar heb je de tickets besteld eigenlijk?
   Ik hoop dat je het alsnog met de verkoper kunt oplossen.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
 9. Hallo
  Wij zijn momenteel op vakantie in barcelona, mijn zonen en vriend zouden naar de match v zondag 15/8 willen komen kijken in
  Camp nou. Wij hebben ons reeds vorige maandag 9/8 ingeschreven op de link om via mail ervan verwittigd te worden wanneer we tickets kn bestellen. Maar ondertss is t vrijdag 13/8 en hoorden we nog steeds niks? Kan ik ergens naar bellen voor tickets? Ik krijg nergens antwoord? Dankjewel , nu we hier zijn hadden ze graag een match meegepikt natuurlijk😉😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie