Veelgestelde vragen bij wedstrijdbezoek

Veel gestelde vragen

Een wedstrijd bezoeken van FC Barcelona in Camp Nou is een unieke beleving. Maar bij het plannen van het bezoek, het bestellen van tickets en het dichterbij komen van het bezoek komen vaak dezelfde vragen bij bezoekers omhoog. Bekijk hier de veelgestelde vragen op Campnou.nl en onze antwoorden daarop. De kans is groot dat jouw vraag en antwoord er ook bij staat.
Heb je een vraag over de Camp Nou tour en Barcelona Experience? Ga dan naar Camp Nou bezoeken voor informatie en naar de FAQ over de tour.

Let op: Wij beantwoorden vragen uit eigen ervaring en informatie die wij zelf hebben verkregen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Speelschema en wedstrijdbevestigingen

FC Barcelona kaartjes kopen

Het stadion in komen bij een wedstrijd

Wanneer wordt het speelschema 2024/2025 bekend gemaakt?

Het schema voor 2023/2024 is bekend en kun je hier vinden. Dit actuele schema wordt bij wijzigingen bijgewerkt. Meld je aan voor de wedstrijd alert als je hiervan een notificatie wilt ontvangen.

Speelt Barcelona in de zomer wedstrijden in Camp Nou?

In juni en juli is het natuurlijk zomerstop. Vaak speelt FC Barcelona dan wel een oefenwedstrijden zoals het oefentoernooi afgelopen jaar dat toen in Engeland werd gespeeld.

Wanneer wordt *wedstrijd* bevestigd?

Officieel gebeurt dit tot 10 dagen voor de wedstrijd. Maar doorgaans wordt dit al 4 tot 6 weken voorafgaand aan de wedstrijd gedaan.

Hoe groot is de kans dat de speeldatum nog wijzigt?

De ingeplande speeldata verwijzen naar een “speelweekend,” of een speel-midweek. De kans op wijziging is ongeveer 30 a 40%. Wanneer een wedstrijd bevestigd wordt op een andere dag dan is dit in onze ervaring altijd 1 dag eerder of later. Vaak komt dit doordat er nieuwe wedstrijden aan het speelschema worden toegevoegd na lotingen in de Champions League en de Copa del Rey.

Blijf goed op de hoogte van het actuele speelschema en ontvang wijzigingen per mail via de wedstrijd-alert

Wat zijn de beste plaatsen?

Dit is erg persoonlijk, en dus lastig om voor iemand anders te bepalen. Waar één persoon graag goed overzicht over het hele veld heeft (hoger gelegen plaatsen), zit een ander het liefst zo dicht mogelijk op de actie (lager en dichter bij het veld). Wij vinden persoonlijk alle plaatsen goed, alleen de allerhoogste (4e ring) vakken vinden wij te ver van het veld, al heb je daar wel een machtig uitzicht natuurlijk.

Zitten we naast elkaar?

Om minimaal 2 stoelen bij elkaar te garanderen, werkt FC Barcelona met de zogenaamde ‘Smart Booking’. Bij aankoop van officiële tickets kan alleen de categorie worden gekozen. De exacte plaatsen kom je pas te weten als de tickets zijn verzonden (2-3 dagen voor de wedstrijd via e-mail).

De reden hiervan is dat er weinig vrije stoelen zijn voor wedstrijden in Camp Nou. Houders van een seizoenskaart kunnen hun kaartjes voor de betreffende wedstrijd vrijgeven als zij zelf niet kunnen gaan. Dit kan gebeuren tot vlak voor de wedstrijd.

Goed om te weten: de garantie voor ‘stoelen bij elkaar’ betekent niet perse dat je naast elkaar zit. Er kunnen ook stoelen op een rij zijn, met een trap ertussen, of zelfs met een andere stoel ertussen:

zitten naast elkaar

Is Viagogo betrouwbaar?

Viagogo is een online ticketmarktplaats waar vele verkopers en miljoenen kopers actief zijn. Campnou.nl heeft al jaren linkjes naar Viagogo op de website staan, specifiek naar FC Barcelona thuiswedstrijden. In al deze jaren hebben wij nog nooit meegemaakt of gehoord dat het echt mis is gegaan met een bestelling bij Viagogo. Volgens ons is Viagogo in ieder geval voor FC Barcelona tickets wel betrouwbaar. Net als op elke marktplaats zal misbruik ongetwijfeld voorkomen, maar wij hebben het nog niet ervaren of te horen gekregen van een van onze bezoekers dat het niet goed zat.

Wel krijgen we vaak de vraag van onze bezoekers die twijfelen omdat ze nog geen tickets ontvangen hebben na een aankoop. Deze ontvang je doorgaans in de week voordat het evenement plaats vindt. Hiervoor moet je dus wel geduld hebben.

Ook zien we dat het moeilijk kan zijn om contact op te nemen met Viagogo. Ook zij krijgen vele vragen binnen en willen hun klanten zoveel mogelijk helpen via het helpcentrum. Iets dat wij wel begrijpen aangezien 9 van de 10 vragen daar al in beantwoord wordt. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je nog proberen contact te zoeken door te bellen vanuit Nederland op 085 8881523 (NL) of +31 85 8881523 vanuit het buitenland.

Of wanneer je ingelogd bent na het doorlopen van het hulpcentrum via mail.

Over de levering van tickets geeft Viagogo zelf de volgende garantie:

Kopers zijn gegarandeerd van een tijdige levering van de tickets voor het evenement waarvoor zij hebben betaald. Als er zich een probleem voordoet, zal viagogo ingrijpen en op zoek gaan naar vervangende tickets.

Uiteraard kunnen door de verschillende verkopers uiteenlopende prijzen gevraagd worden voor tickets. Van hele hoge prijzen tot hele lage prijzen afhankelijk van de populariteit van een wedstrijd. U kunt hier zelf ook uw kaarten verkopen indien u onverhoopt zelf toch niet kunt gaan.

Ondanks dat onze ervaring positief is kunnen wij natuurlijk niet instaan voor vele verkopers via een ander platform waarop wij geen invloed hebben. Het blijft dus altijd uw eigen risico.

Is “vak …” veilig?

De echte hooligans zijn al jaren geleden uit Camp Nou verbannen. Dus op zich is het overal veilig. De meest fanatieke supporters nu zitten aan de zuid kant direct achter het doel. Als je met kleine kinderen gaat is het wellicht verstandig om dat gedeelte te vermijden. Op afbeeldingen van vakkenoverzichten worden meestal aan de rechterkant afgebeeld. Vaknummers 017 t/m 021.

Mag ik een (spiegelreflex) camera meenemen?

Ja. Een camera met een grote lens is geen probleem, maar let op: een complete rugzak of cameratas wordt zeker gecontroleerd en in het slechtste geval krijg je te horen dat deze niet mee mag. Officieel moet je namelijk voor het gebruik van een professionele camera vooraf toestemming hebben. Wanneer een camera als professioneel kan worden beschouwd, weten wij niet precies. Maar een camera, selfiestick, spiegelreflex is allemaal toegestaan.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Ja, je mag eten en drinken meenemen, maar geen harde dingen waarmee gegooid zou kunnen worden, zoals eten in blik en glas. Flesjes drinken mogen niet groter zijn dan 500 ml en moeten zonder dop meegenomen worden.

Mag ik tas / bagage mee naar binnen nemen?

Een tas of rugtas kun je gewoon meenemen als die onder je stoel past. Officieel mag je overigens geen tas meenemen, maar in de praktijk wordt het massaal gedaan en is het ook geen enkel probleem. Wel kan de tas bij binnenkomst gecontroleerd worden. Voor koffers en bagage zijn geen officiële deposits in Camp Nou. Mocht je twijfelen over de grootte van je handbagage; normaal gesproken kun je -als iets wordt ingenomen- dit na afloop weer afhalen. Kom je van het vliegveld af dan zou je met de Airport bus (A2) naar het Barcelona Sants station gaan, daar zijn kluisjes. Vanaf dit station kun je in 15 minuten naar Camp Nou lopen.

Hoe kan ik een wedstrijd bezoeken in een rolstoel?

Tickets voor toegang tot het rolstoelgedeelte achter het doelgebied kun je aanvragen door hier een formulier in te vullen op de site van de club zelf. Er kan dan ook een ‘helper’ mee.

Kan ik een wedstrijd bezoeken op krukken?

Uit eerdere ervaringen is gebleken dat het geen probleem is om met krukken het stadion in te komen en normale stoelen te nemen. Als je trap kunt lopen met krukken kun je dit dus doen.
Er zijn, naast een speciaal gedeelte voor rolstoelen ook speciale gedeeltes met vereenvoudigde toegang voor mensen die minder mobiel zijn maar geen rolstoel gebruiken. De zogenaamde “easy access seats.” Hiervoor kun je contact op te nemen met de club om te vragen of je daar terecht kan met krukken. Telefoon: +34 902189900 Email: oae@fcbarcelona.cat

Waarmee moet ik rekening houden omtrent covid19 maatregelen?

De (lokale) overheidsmaatregelen gelden ook in Camp Nou. De maatregelen kunnen uiteraard te alle tijden wijzigen wanneer de overheid hiertoe besluit. Bij ons is momenteel niets bekend over het moeten doen van een test om toegang tot het stadion te verkrijgen. Wedstrijden worden weer met volledige benutting van de stadioncapaciteit gespeeld. Zorg er altijd voor dat je je kunt legitimeren en je een mondkapje bij je hebt. Al is deze niet verplicht maar aangeraden. Houdt de overheidsmaatregelen in de gaten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele misinformatie of niet up-to-date informatie op deze website. Wij gaan uit van eigen ervaring en informatie die wij verkrijgen. Campnou.nl is geen officiële website van FC Barcelona. 08-12-2022.

Deze pagina zal nog worden uitgebreid.

271 gedachten over “Veelgestelde vragen bij wedstrijdbezoek”

 1. Hallo,

  Wij hebben kaarten voor een wedstrijd met Pasen. Deze zou op zaterdag of zondag gespeeld worden. Dus hebben we hierop gegokt. Helaas is de wedstrijd nu op maandag ingepland en kunnen we niet gaan, want dan zitten we in het vliegtuig naar NL en de volgende dag moeten de kinderen weer naar school. Weet jij of er mogelijkheden zijn om de kaarten terug te doen of te verkopen? Contact met de Spaanse afdeling zelf levert nog geen reactie op.
  Ik hoor het graag

  Beantwoorden
  • Dag Manon,
   Jammer dat jullie niet kunnen gaan op 10 april. Viagogo is een marktplaats waar iedereen zijn tickets kan kopen en verkopen. Je kunt dit voor de wedstrijd Barcelona – Getafe hier doen.

   Altijd leuk als je even laat weten in een reactie wanneer het gelukt is!

   Beantwoorden
 2. Beste,

  Mag je met een baby van 8 maanden naar binnen? Is dit veilig? Wij willen de “Premium Lower – SB” stoelen reserveren.

  Of raad je een andere plek aan?

  Beantwoorden
  • Dag Beti,

   De Premium lower seats zijn uiteraard hele goede plekken. Wel heeft iedereen, ongeacht de leeftijd een ticket nodig. Dus ook kinderen en zelfs baby’s.
   Je mag dus idd met een baby het stadion in en dit kan ook veilig naar mijn mening. Wel zou je denk ik moeten overwegen of je baby comfortabel genoeg zal zijn in de drukte en het lawaai van het stadion. Het kan luidruchtig zijn en er zijn veel mensen die zich verplaatsen, wat overweldigend kan zijn voor een jonge baby (maar de ene baby is gevoeliger dan de ander). Het kan wel verstandig zijn om gehoorbescherming voor je baby mee te nemen om hun oren te beschermen.
   Zelf zou ik overigens wel een draagzak gebruiken, een kinderwagen kun je niet meenemen het stadion in voor een wedstrijd bezoek.
   Ik heb zelf een 8 maanden oude dochter die we ook zoveel mogelijk overal mee naartoe nemen. Maar ik denk wel dat het heel erg per baby afhankelijk is of dit aan of af te raden is.

   Beantwoorden
   • Dankjewel voor de informatie. We hebben ook een tickets gekocht voor de baby en gaan inderdaad met een draagzak en oorbeschermers naar binnen. Mocht het niks voor hem zijn gaan we ook weer weg haha. Wel zie ik op internet de heletijd iets staan over een “Child Pass” maar nou weet ik niet of die ook voor ons als normale bezoekers is of puur voor members? Weet jij dit?

    Wij vliegen morgen al dus hoor graag

    Beantwoorden
     • Ja geen probleem, ervanuit gaande dat de fles kleiner dan 500 ml is. Maar dat lijkt me wel :).

    • Geen idee wat daarmee bedoeld wordt. Wellicht dat Leden tot vijf jaar kunnen zich gratis inschrijven voor Barca Kids.
     Voor kinderen van vijf jaar en jonger bedraagt de jaarlijkse contributie 49 euro. Wat je er precies aan hebt? behalve wat symbolische items als een diploma en badge zijn er soms activiteiten waaraan ze mee kunnen doen.

     Beantwoorden
  • Dag Maaike,
   Ik denk het wel. Het blijft natuurlijk een grote stad. En het is misschien lastig te beoordelen voor mij (ben geen vrouw).
   Je fiets voornamelijk over de Avinguda Diagonal. (lange rechte drukke weg, met fietspad). En in het centrum zelf fiets je rustig over de brede “voetpaden.” (zijn vaak wel 5 meter breed). Wel zorgen dat je goede verlichting hebt. En op de Diagonal (fietspad) fiets je het veiligst achter elkaar, het is geen breed fietspad).
   Ik zie niet echt een probleem maar dat kan voor iedereen verschillend zijn natuurlijk.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
 3. Hoe laat kan ik het beste de taxi terug bestellen voor mij & mijn zoontje na de wedstrijd morgen avond om 21.00 als ik pick up bij Hotel NH Barcelona Stadium reserveer?

  Beantwoorden
  • Ik zou denken, de wedstrijd duurt tot 22:45. 10 minuten om uit het stadion te komen, 10 minuten lopen. Dan zit je ruim zat volgens mij. Neem nog 10 minuten extra voor het geval dat..
   Dan zit je op 23:15 uur voor de taxi reservering.

   Beantwoorden
 4. Wij willen met 2 ouders en 3 kinderen een wedstrijd van barcelona bezoeken. De kaartjes worden ‘in pairs’ gegarandeerd. Maar is dit wel alle 5 in hetzelfde vak? Of kan het zijn dat mijn zoontje van 8 straks ergens in zn eentje in een vak zit? Of zijn er speciale kindervakken waar we wel bij elkaar zitten? Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Niemand zou uiteraard in zijn eentje moeten komen te zitten, want dan zit deze niet in pairs. Dus 3 bij elkaar en 2 bij elkaar zou wel kunnen. Uiteraard wordt er altijd getracht iedereen zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen. Er zijn geen speciale kindervakken.

   Beantwoorden
  • Officieel is een kopie nooit een geldig legitimatiebewijs. Nergens wordt vermeld dat een kopie ook voldoende is. Of dit in de praktijk ook idd niet geaccepteerd wordt weet ik niet. Ik heb zelf überhaupt nog niet mijn ID moeten laten zien.

   Beantwoorden
 5. Is het toegestaan om vanuit het vliegveld rechtstreeks naar de wedstrijd te gaan met een rugzak vol kleding…

  En kun je de tas anders niet inleveren en later ophalen?

  Beantwoorden
 6. Hallo, mijn vrienden en ik hebben kaartjes gekocht op de officiele website van FC Barcelona.
  Deze kaartjes moeten wij personaliseren. Bij het legitimatiebewijs heb je de keuze “Others”, “Paspoort” en “Spanish ID”.
  Een vriend van mij en ik hebben echter geen paspoort. Kan je met je ID ook het kaartje personaliseren?
  Of is het verplicht dat je een Spanish ID (NIE/DNI) of Paspoort hebt?

  Beantwoorden
  • Dag!

   De “non plastic” opmerking was relevant in de tijd dat zij meer seizoenkaart-tickets aanboden. Tickets die dat niet waren wilden ze met deze opmerking aanduiden. Tegenwoordig zijn 95% van de kaartjes E-tickets of Mobiele kaartjes. Deze opmerking verdwijnt dus geleidelijk van de site omdat het niet meer van deze tijd is.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
 7. Ik heb een vraag of mijn dochter van 9 jaar haar grootste idool Lieke Martens kan ontmoeten of een training kan bij wonen

  Beantwoorden
  • We kunnen helaas geen ontmoetingen met spelers regelen. Trainingen zijn over het algemeen niet openbaar. Soms zijn ze dit wel maar wordt niet niet (ver) vooraf aangekondigd. Omdat het anders te druk wordt waarschijnlijk.

   Beantwoorden

Plaats een reactie