FC Barcelona vrouwen

Naast het bekende mannenteam van FC Barcelona, heeft de club ook sterke vrouwelijke speelsters. Ook wel de FC Barcelona Femini genoemd. Lees hier alles over de FC Barcelona vrouwen.

Tickets Barcelona vrouwen

Barcelona Femini spelen doorgaans in het Johan Cruijff stadion. Regelmatig spelen zij ook in hetzelfde stadion als de mannen (voorlopig het Olympisch stadion van Barcelona.)
Wil jij weten of er momenteel tickets beschikbaar zijn om een wedstrijd bij te wonen van de FC Barcelona vrouwen? Bekijk dan hier of er tickets beschikbaar zijn.

Barcelona Femini Geschiedenis

In 1988 werd er een vrouwenelftal in Barcelona opgericht met de naam ‘Club Femení Barcelona’. Ze droegen dezelfde kleuren en maakten gebruik van dezelfde faciliteiten als de mannen van FC Barcelona, maar ze waren geen officieel onderdeel van de club. Dat gebeurde pas in 2001.

De FC Barcelona vrouwen haalden de eerste jaren na 2001 alleen niet de verwachte resultaten. En toen zij in 2007 degradeerden, werd bijna besloten het vrouwenvoetbal bij de club op te heffen. Maar in plaats van opheffing werd besloten tot hervorming. Vanaf die tijd gaat het bergopwaarts met het vrouwenvoetbal bij FC Barcelona. Dat resulteerde er uiteindelijk in dat zij sinds 2018 het eerste vrouwelijke team zijn met een eigen hoofdsponsor. Dat seizoen eindigden ze op een mooie tweede plaats in de Spaanse Liga. Zoals hieronder te zien is bij de prestaties domineren de FC Barcelona de laatste jaren het Spaanse vrouwenvoetbal, met bijna altijd ook een Nederlandse inbreng.

Resultaten

De vrouwen van FC Barcelona behaalden in hun bestaan al heel wat mooie resultaten. Zo wisten zij onderstaande titels in de wacht te slepen:

7x Primera Division vrouwen: 2011/12, 2012/13, 2013/14, 2014/15, 2019/20, 2020/21, 2021/22, 2022/23
6x Copa del Reina beker: 1993/94, 2010/11, 2012/13, 2013/14 , 2016/17, 2017/18, 2019/20, 2020/21, 2021/22
10x Catalan Cup: 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
3x Supercopa Femenina: 2020, 2022, 2023
2x Champions League: 2021, 2023

Recente Resultaten en Prestaties

Het dameselftal van FC Barcelona heeft een buitengewoon succesvol jaar achter de rug. In 2023 werden ze erkend als het beste vrouwenteam, een eer die ze ontvingen tijdens het Ballon d’Or-gala in Parijs​​. De opmerkelijke prestaties van de vrouwen omvatten het winnen van de UEFA Women’s Champions League voor het seizoen 2022-2023​​.

Barcelona femini (vrouwen)

Nederlandse vrouwen FC Barcelona vrouwen

Esmee Brugts is de 3e Nederlandse vrouw bij FC Barcelona en komt op dit moment uit voor de FC Barcelona vrouwen. Esmee Brugts werd op 28 juli 2003 geboren en komt uit Heinoord in Zuid-Holland. Esmee vertegenwoordigde Nederland op het WK in 2023, waar ze vijf keer optrad en twee doelpunten maakte.
De eerste Nederlandse vrouw bij Barcelona was Lieke Martens (2017-2022) en daarop volgde Stefanie van der Gragt (2018-2020). Na enkele jaren zonder Nederlandse speelser heeft het vrouwenteam er nu met Esmee weer een Nederlandse tintje bij.

Sleutelspelers en Individuele Prestaties

Aitana Bonmatí werd in 2023 bekroond met de Ballon d’Or na een sensationeel seizoen​​. Tijdens de Women’s World Cup 2023 waren 18 spelers van Barcelona vertegenwoordigd in acht nationale teams​​. Dit Laat zien dat het team een sterke brede selectie heeft.

Trainingen FC Barcelona Femini

De Barcelona femini trainen sinds het seizoen 2019/2020 in het nieuwe Johan Cruijff stadion. Dit is ook waar zij hun wedstrijden spelen. Al worden er soms ook topwedstrijden in hetzelfde stadion gespeeld als de mannen. De tijden van de trainingen variëren en deze vinden helaas ook achter gesloten deuren plaats. Je kunt hier dus niet bij aanwezig zijn.

Ontwikkelingen in de Club

De Catalaanse overheid kende de vrouwenploeg de Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya toe, waarmee ze het eerste sportteam werden dat deze eer ontving​​. Dit onderstreept de aanzienlijke impact en erkenning die het team in de regio heeft.

Waar trainen de FC Barcelona vrouwen?

Het vrouwenteam traint in het Johan Cruijff stadion. Lees meer over de trainingen.

12 gedachten over “FC Barcelona vrouwen”

 1. Hoi! Wij gaan in april 2024 een weekje naar Barcelona op vakantie. Wij hebben al kaartjes gekocht voor FC Barcelona (mannen) tegen Valencia. Deze wedstrijd staat nu op de website aangegeven voor zat. 27 of zon. 28 april en de precieze datum en tijd wordt nog doorgegeven.
  Wij zouden ook graag kaartjes voor FC Barcelona Femini kopen tegen Madrid CFF. Ook deze wedstrijd staat op de website aangegeven voor zat. 27 of zon. 28 april. Weet jij of het wel eens voorkomt dat de mannen tegelijkertijd met de vrouwen moeten spelen, of is dat vaak juist de andere dag? Wij durven nu namelijk niet het risico te nemen om beide wedstrijdkaartjes te laten, maar de vrouwen zijn helaas ook bijna uitverkocht, dus twijfel twijfel… Gr. Danielle

  Beantwoorden
  • Dag Danielle,

   Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet met zekerheid kan zeggen. Maar dat zou zo maar kunnen. De mannen spelen in het Olympisch stadion en de Barcelona Femini in het Estadi Johan Cruyff. Op een ander terrein dus. Zij zouden dus op dezelfde dag kunnen spelen. Morgen spelen ook beide teams op dezelfde dag. FC Barcelona speelt dan een uitwedstrijd en ander tijdstip.

   Grt,
   Theodoor

   Beantwoorden
   • Hoi Theodoor,

    Bedankt voor je reactie. Dan gaan we het toch maar even afwachten en dan bekijken we last minute of er nog kaartjes bij de vrouwen zijn.

    Gr. Danielle

    Beantwoorden
 2. Goedendag,
  Ik had kaarten besteld voor de wedstrijd barcelona femini tegen sevilla. Op het moment van aankoop stond de wedstrijd gepland op 1 mei aanstaande. Op het moment dat wij in barcelona op vakantie zijn.
  Nu zie ik dat de wedstrijd gespeeld gaat worden op 5 mei. Dan zijn wij al weer thuis in Nederland. Kan ik mijn kaarten weer inleveren? P.s. mijn dochter is zeer teleurgesteld.

  Beantwoorden
  • Goededag Rob,
   Zolang een geplande datum niet bevestigd is kan hij altijd nog wijzigen. Heel vervelend dat dit voor u en uw dochter nu verkeerd uit pakt, Tickets voor evenementen zijn normaal gesproken nooit inwisselbaar. U kunt het echter altijd voorleggen bij de verkoper.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
   • Beste Theodoor,
    De verkoper is F.c. Barcelona zelf. Via de site gekocht.
    Ik heb een bericht op hun site achtergelaten. Nog geen reactie gehad.
    Wat is de manier om fc Barcelona te benaderen hierover?
    Mvg Rob

    Beantwoorden
   • Klopt inderdaad, maar het is ook raadzaam om als de datum bevestigd is, dat ook minimaal een paar dagen van te voren en op de wedstrijddag zelf gekeken word of de “speeltijd” is gewijzigd. Bij ons is het voorgekomen dat de tijd werd aangepast omdat de tegenstander van Barcelona streed om een CL plek, dat was volgens mij toen Malaga een aantal seizoenen geleden. Hierdoor werden alle wedstrijden op dezelfde tijd afgewerkt. Gevolg was dat we de 1e helft hebben moeten missen. Gelukkig had ik genoeg bewijs verzamelt om alsnog een totale refund te krijgen.

    Beantwoorden
  • Beste Rob,

   Wij zijn met het gezin op 5 mei 2022 in Barcelona en zouden heel graag naar een wedstrijd van FC Barcelona Vrouwen gaan alleen zijn de tickets op dit moment via het officiële kanaal uitverkocht, Indien de tickets overdraagbaar zijn dan zou ik deze best tegen de nominale prijs van je willen overnemen.

   Groeten Jaap (06-36036793)

   Beantwoorden

Plaats een reactie