Ervaringen

Hieronder leest u enkele ervaringen van bezoekers die bij een wedstrijd in Camp Nou zijn geweest. Soms recent en soms al wat langer geleden. De ervaringen en andere inzendingen zijn naar ons toegestuurd naar aanleiding van onze “Win een voetbalreis” actie eind vorig jaar.

Heb je zelf ook een ervaring met een bezoek aan een wedstrijd in Camp Nou  en wil je dit delen met anderen? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina.

Ervaring Barcelona Camp Nou

Ervaring: Gretha Leever, Eelderwolde

Eindelijk!!!! In februari 2015 trakteerde ik mijn broer – die een vervelende tijd achter de rug had – op een voetbalwedstrijd. Dit keer geen FC Groningen maar het hoog op zijn bucketlist staande FC Barcelona. Hij kon zijn geluk niet op. De wedstrijd die we zouden zien was in Camp Nou tegen Malaga.

ervaring 1

Tot ons geluk speelden de meeste wereldspelers mee in de wedstrijd van 21 februari 2015. Neymar, Iniesta, Piqué, Alves, Rakitic, Busquets en niet te vergeten onze oud-FC Groningen speler Luis Suárez.
Nou dat zou een mooie wedstrijd worden met veel doelpunten. We hadden er ontzettend veel zin in. Twintig jaar geleden was ik ook in Barcelona en had mijn zus getrakteerd op de wedstrijd der wedstrijden; Barcelona – Real Madrid. Helaas bleek minder dan een week voor vertrek dat de reisorganisatie toch geen kaarten had voor de wedstrijd; feestje ging dus niet door.
Maar nu was ik dan toch in het stadion; niet met mijn zus maar nu met mijn broer. We waren vroeg in het stadion en wilden alles meekrijgen. Zo hebben we het stadion vol zien stromen, de warming up gezien, de geweldig mooie hymne gehoord en vanaf de aftrap zaten we op het puntje van de stoel.
Na zeven minuten het eerste doelpunt; alleen tot onze verbazing was het Juanmi van Malaga die de bal achter Claudio Bravo kreeg. Nog tijd genoeg om de wedstrijd weer ‘op orde te krijgen’.
Maar het was zeker niet de beste wedstrijd van Barcelona. De spelers kregen de boel niet op orde.

scrimmage FC Barcelona
Hier en daar een scrimmage – maar zonder het verlossende eerste doelpunt.
Messi en Neymar

De toppers Neymar en Messi bedenken in welke favoriete hoek ze de bal zullen laten belanden. Maar helaas het lukte maar niet. Na 90 minuten was de stand nog steeds 0-1, en ook leverde de blessuretijd geen goal op. Zo hebben mijn broer en ik in het topseizoen van Barcelona, waarin ze de competitie afsloten als winnaar met maar liefst 94 punten en een enorme hoeveelheid doelpunten.


Fax van Van Gaal

Ervaring: Eddy Silleman, Nieuw-Vennep

Ik heb op donderdag 22 december jl. mijn Camp Nou ervaring ingestuurd , maar ik had nog niet verteld hoe e.e.a.is verlopen nadat ik de bijzondere uitnodiging per fax had ontvangen van de heer Louis van Gaal .

Ik heb inderdaad het telefoon nummer gebeld dat ik had gekregen en mevrouw Truus van Gaal uitgebreid gesproken . Zij heeft ons voor de wedstrijd opgehaald van het hotel in Barcelona centrum en ons naar Camp Nou gebracht voor de wedstrijd FC Barcelona – Valencia.
Daar overhandigde zij twee VIP Eretribune kaarten . ” Een kadootje van Louis “
vertelde zij met een grote glimlach . Wij gaven haar ons kado voor hun tweeën en met de o zo hartelijke dank !
Wat een hele aardige mensen mevrouw Truus en de heer Louis van Gaal !
En wat een onvergetelijke Camp Nou dit is geweest voor mijn neef en voor mijzelf !
Het is alweer wat jaartjes geleden , maar als ik er aan terug denk dan word ik weer helemaal vrolijk 🙂 Groet , Eddy Silleman.


Tekeningen Messi en Neymar

Inzending: Debby Ederveen

Mijn zoon is een superfan van FC Barcelona. In maart 2014 zijn we naar een wedstrijd geweest en de blik in zijn ogen zegt genoeg denk ik!
Als hij niet achter de computer hangt tekent hij, en het liefst tekent hij Messi en Neymar. Voor deze winactie heb ik er een paar uitgezocht, moeilijk want hij heeft er zoveel gemaakt!
Ik vind dit een hele leuke actie en ik hoop dat ik ga winnen dan kan ik mijn zoon heeeeeel erg blij maken!


Ontmoeting met Johan Cruyff

Ervaring: Ron Middelkoop, Leiden

het moet in jaar ’77 zijn geweest, dat ik met vrienden aan de Costa Brava San Miguel de Colera verbleef, mijzelf en 3 vrienden pedro, koert en evert holl.jongens
We gingen dagje naar barcelona en besloten naar westryd te gaan.
In 1e instantie kropen we onder hek door gratis stadion in, we hadden niet veel psetas toen nog we waren studenten.
Ik speelde als enige comp voetbal ik meen dat het in de A1 van leidsche boys KNVB.
Ze dachten echter dat wij van ajax waren 17, 18, 19 jaar oud en lieten ons na de wedstryd toe tot spelers.
Zodoende kom ik huilend van bewondering Johan Cruyff als speler de hand schudden en zeggen dat hij magistraal gespeeld had.
Ik meen dat Barca won met 6-0 of 7-1 van levante en Johan danste geweldig en scoorde ook.
En ook aan Neeskens en Danni Cruyff werden we voorgesteld en peruviaan Hugo Sotil.
Andere speler was meen ik Alexstanco, ook mijn vrienden.
Alles in spelersgebied, daarna vertrokken we weer.
Waar gebeurd.
Adios


Naar het toilet tijdens de wedstrijd

Ervaring: Paul van der Poel

Vier jaar geleden ben ik met mijn vader voor het eerst naar Camp Nou geweest. Dat was echt een ervaring om nooit te vergeten en een droom die daadwerkelijk is uitgekomen.
Het was Barca – Atletico. Met Falcao in de spits kwam Atletico Madrid op 0-1 voorsprong.
Ga je een keer naar een wedstrijd van Barcelona…. Het zou toch niet dat Atletico hier gaat winnen?
Gelukkig was daar Messi welke 2 keer namens Barca scoorde. Het werd uiteindelijk 4-1 voor Barcelona. Wat een gala voorstelling was dat!

Na te zijn bijgekomen van deze ervaring mocht ik mijzelf meer dan gelukkig prijzen om met mijn toenmalige werkgever nóg een keer naar Camp Nou te gaan.
Ditmaal El Classico! Wie had dat gedacht. Welke werkgever doet zoiets?!
Dat had ik nooit mogen dromen om bij de wedstrijd der wedstrijden aanwezig te mogen zijn! Wat waren mijn vrienden jaloers!
Messi en Ronaldo op dezelfde grasmat, om nog maar te zwijgen van alle andere vedettes.

Het stond 1-1 totdat ik ontzettend nodig naar het toilet moest… Maar… ga nóóit tijdens een wedstrijd naar het toilet, want dan zal je net zien dat er wordt gescoord.
Op een gegeven moment hield ik het niet meer en tegen mijn principes in MOEST ik toch echt plassen.
En ja hoor, ik sta nog geen 20 seconden in het toilet en het stadion trilde op zijn grondvesten… Karma…

Ook van deze ervaringen heb ik filmpjes online gezet.

Ondanks dat ik dus al 2 keer in Camp Nou ben geweest, blijft het iets magisch om bij een wedstrijd van Barcelona te mogen zijn.
De opkomst, de sfeer, het stadion, heel euforisch allemaal.
Wat zou het fantastisch zijn als ik hier naar terug mag. Ik zou dan zeker mijn ouwe heer weer meenemen.
En een ding is zeker… Al moet ik in mijn broek plassen, ik ga nooit meer weg tijdens een wedstrijd…


Dromen over een ervaring in Camp Nou

Inzending door: Regina Sales

Dromen over ervaring camp nou

Stuur ook jouw ervaring in via onderstaande reactie formulier of mail naar info (at) campnou.nl

Plaats een reactie