Veelgestelde vragen bij wedstrijdbezoek

Veel gestelde vragen

Een wedstrijd bezoeken van FC Barcelona in Camp Nou is een unieke beleving. Maar bij het plannen van het bezoek, het bestellen van tickets en het dichterbij komen van het bezoek komen vaak dezelfde vragen bij bezoekers omhoog. Bekijk hier de veelgestelde vragen op Campnou.nl en onze antwoorden daarop. De kans is groot dat jouw vraag en antwoord er ook bij staat.
Heb je een vraag over de Camp Nou tour en Barcelona Experience? Ga dan naar Camp Nou bezoeken voor informatie en naar de FAQ over de tour.

Let op: Wij beantwoorden vragen uit eigen ervaring en informatie die wij zelf hebben verkregen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Speelschema en wedstrijdbevestigingen

FC Barcelona kaartjes kopen

Het stadion in komen bij een wedstrijd

Wanneer wordt het speelschema 2024/2025 bekend gemaakt?

Het schema voor 2023/2024 is bekend en kun je hier vinden. Dit actuele schema wordt bij wijzigingen bijgewerkt. Meld je aan voor de wedstrijd alert als je hiervan een notificatie wilt ontvangen.

Speelt Barcelona in de zomer wedstrijden in Camp Nou?

In juni en juli is het natuurlijk zomerstop. Vaak speelt FC Barcelona dan wel een oefenwedstrijden zoals het oefentoernooi afgelopen jaar dat toen in Engeland werd gespeeld.

Wanneer wordt *wedstrijd* bevestigd?

Officieel gebeurt dit tot 10 dagen voor de wedstrijd. Maar doorgaans wordt dit al 4 tot 6 weken voorafgaand aan de wedstrijd gedaan.

Hoe groot is de kans dat de speeldatum nog wijzigt?

De ingeplande speeldata verwijzen naar een “speelweekend,” of een speel-midweek. De kans op wijziging is ongeveer 30 a 40%. Wanneer een wedstrijd bevestigd wordt op een andere dag dan is dit in onze ervaring altijd 1 dag eerder of later. Vaak komt dit doordat er nieuwe wedstrijden aan het speelschema worden toegevoegd na lotingen in de Champions League en de Copa del Rey.

Blijf goed op de hoogte van het actuele speelschema en ontvang wijzigingen per mail via de wedstrijd-alert

Wat zijn de beste plaatsen?

Dit is erg persoonlijk, en dus lastig om voor iemand anders te bepalen. Waar één persoon graag goed overzicht over het hele veld heeft (hoger gelegen plaatsen), zit een ander het liefst zo dicht mogelijk op de actie (lager en dichter bij het veld). Wij vinden persoonlijk alle plaatsen goed, alleen de allerhoogste (4e ring) vakken vinden wij te ver van het veld, al heb je daar wel een machtig uitzicht natuurlijk.

Zitten we naast elkaar?

Om minimaal 2 stoelen bij elkaar te garanderen, werkt FC Barcelona met de zogenaamde ‘Smart Booking’. Bij aankoop van officiële tickets kan alleen de categorie worden gekozen. De exacte plaatsen kom je pas te weten als de tickets zijn verzonden (2-3 dagen voor de wedstrijd via e-mail).

De reden hiervan is dat er weinig vrije stoelen zijn voor wedstrijden in Camp Nou. Houders van een seizoenskaart kunnen hun kaartjes voor de betreffende wedstrijd vrijgeven als zij zelf niet kunnen gaan. Dit kan gebeuren tot vlak voor de wedstrijd.

Goed om te weten: de garantie voor ‘stoelen bij elkaar’ betekent niet perse dat je naast elkaar zit. Er kunnen ook stoelen op een rij zijn, met een trap ertussen, of zelfs met een andere stoel ertussen:

zitten naast elkaar

Is Viagogo betrouwbaar?

Viagogo is een online ticketmarktplaats waar vele verkopers en miljoenen kopers actief zijn. Campnou.nl heeft al jaren linkjes naar Viagogo op de website staan, specifiek naar FC Barcelona thuiswedstrijden. In al deze jaren hebben wij nog nooit meegemaakt of gehoord dat het echt mis is gegaan met een bestelling bij Viagogo. Volgens ons is Viagogo in ieder geval voor FC Barcelona tickets wel betrouwbaar. Net als op elke marktplaats zal misbruik ongetwijfeld voorkomen, maar wij hebben het nog niet ervaren of te horen gekregen van een van onze bezoekers dat het niet goed zat.

Wel krijgen we vaak de vraag van onze bezoekers die twijfelen omdat ze nog geen tickets ontvangen hebben na een aankoop. Deze ontvang je doorgaans in de week voordat het evenement plaats vindt. Hiervoor moet je dus wel geduld hebben.

Ook zien we dat het moeilijk kan zijn om contact op te nemen met Viagogo. Ook zij krijgen vele vragen binnen en willen hun klanten zoveel mogelijk helpen via het helpcentrum. Iets dat wij wel begrijpen aangezien 9 van de 10 vragen daar al in beantwoord wordt. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je nog proberen contact te zoeken door te bellen vanuit Nederland op 085 8881523 (NL) of +31 85 8881523 vanuit het buitenland.

Of wanneer je ingelogd bent na het doorlopen van het hulpcentrum via mail.

Over de levering van tickets geeft Viagogo zelf de volgende garantie:

Kopers zijn gegarandeerd van een tijdige levering van de tickets voor het evenement waarvoor zij hebben betaald. Als er zich een probleem voordoet, zal viagogo ingrijpen en op zoek gaan naar vervangende tickets.

Uiteraard kunnen door de verschillende verkopers uiteenlopende prijzen gevraagd worden voor tickets. Van hele hoge prijzen tot hele lage prijzen afhankelijk van de populariteit van een wedstrijd. U kunt hier zelf ook uw kaarten verkopen indien u onverhoopt zelf toch niet kunt gaan.

Ondanks dat onze ervaring positief is kunnen wij natuurlijk niet instaan voor vele verkopers via een ander platform waarop wij geen invloed hebben. Het blijft dus altijd uw eigen risico.

Is “vak …” veilig?

De echte hooligans zijn al jaren geleden uit Camp Nou verbannen. Dus op zich is het overal veilig. De meest fanatieke supporters nu zitten aan de zuid kant direct achter het doel. Als je met kleine kinderen gaat is het wellicht verstandig om dat gedeelte te vermijden. Op afbeeldingen van vakkenoverzichten worden meestal aan de rechterkant afgebeeld. Vaknummers 017 t/m 021.

Mag ik een (spiegelreflex) camera meenemen?

Ja. Een camera met een grote lens is geen probleem, maar let op: een complete rugzak of cameratas wordt zeker gecontroleerd en in het slechtste geval krijg je te horen dat deze niet mee mag. Officieel moet je namelijk voor het gebruik van een professionele camera vooraf toestemming hebben. Wanneer een camera als professioneel kan worden beschouwd, weten wij niet precies. Maar een camera, selfiestick, spiegelreflex is allemaal toegestaan.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Ja, je mag eten en drinken meenemen, maar geen harde dingen waarmee gegooid zou kunnen worden, zoals eten in blik en glas. Flesjes drinken mogen niet groter zijn dan 500 ml en moeten zonder dop meegenomen worden.

Mag ik tas / bagage mee naar binnen nemen?

Een tas of rugtas kun je gewoon meenemen als die onder je stoel past. Officieel mag je overigens geen tas meenemen, maar in de praktijk wordt het massaal gedaan en is het ook geen enkel probleem. Wel kan de tas bij binnenkomst gecontroleerd worden. Voor koffers en bagage zijn geen officiële deposits in Camp Nou. Mocht je twijfelen over de grootte van je handbagage; normaal gesproken kun je -als iets wordt ingenomen- dit na afloop weer afhalen. Kom je van het vliegveld af dan zou je met de Airport bus (A2) naar het Barcelona Sants station gaan, daar zijn kluisjes. Vanaf dit station kun je in 15 minuten naar Camp Nou lopen.

Hoe kan ik een wedstrijd bezoeken in een rolstoel?

Tickets voor toegang tot het rolstoelgedeelte achter het doelgebied kun je aanvragen door hier een formulier in te vullen op de site van de club zelf. Er kan dan ook een ‘helper’ mee.

Kan ik een wedstrijd bezoeken op krukken?

Uit eerdere ervaringen is gebleken dat het geen probleem is om met krukken het stadion in te komen en normale stoelen te nemen. Als je trap kunt lopen met krukken kun je dit dus doen.
Er zijn, naast een speciaal gedeelte voor rolstoelen ook speciale gedeeltes met vereenvoudigde toegang voor mensen die minder mobiel zijn maar geen rolstoel gebruiken. De zogenaamde “easy access seats.” Hiervoor kun je contact op te nemen met de club om te vragen of je daar terecht kan met krukken. Telefoon: +34 902189900 Email: oae@fcbarcelona.cat

Waarmee moet ik rekening houden omtrent covid19 maatregelen?

De (lokale) overheidsmaatregelen gelden ook in Camp Nou. De maatregelen kunnen uiteraard te alle tijden wijzigen wanneer de overheid hiertoe besluit. Bij ons is momenteel niets bekend over het moeten doen van een test om toegang tot het stadion te verkrijgen. Wedstrijden worden weer met volledige benutting van de stadioncapaciteit gespeeld. Zorg er altijd voor dat je je kunt legitimeren en je een mondkapje bij je hebt. Al is deze niet verplicht maar aangeraden. Houdt de overheidsmaatregelen in de gaten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele misinformatie of niet up-to-date informatie op deze website. Wij gaan uit van eigen ervaring en informatie die wij verkrijgen. Campnou.nl is geen officiële website van FC Barcelona. 08-12-2022.

Deze pagina zal nog worden uitgebreid.

269 gedachten over “Veelgestelde vragen bij wedstrijdbezoek”

 1. Hoi Theodoor,

  Is er een bepaalde tijd dat je naar binnen mag voor een wedstrijd? Wij hebben kaarten voor vanavond Trofeu Joan Gamber, echter staat er op onze kaart dat Groep A: Check-in tijd van 17:00 tot 17:15
  Només afeccionats Barça / Alleen Barça-fans.
  Kunnen wij ook later naar binnen of zal dit uitgesloten zijn?

  Beantwoorden
 2. Ik las dat de overheidsregels gelden voor de wedstrijd ivm de COVID maatregel. Is de QR code die wij hebben dus voldoende om aan te tonen om in het stadion te kunnen? En onze zonen van 9 en 4 jaar hoeven nog niks aan te tonen?

  Beantwoorden
 3. Hi, wij willen met ons gezin in augustus een wedstrijd bezoeken. Zijn er nog extra Covid voorwaarden om rekening mee te houden tijdens het bezoek?

  Beantwoorden
 4. Beste.

  Wij willen graag kaartjes kopen voor het stadion voor in juli, wat als ik ze nu koop en het helaas toch weer door Corona gaat sluiten?
  Krijgen we dan het geld terug?

  Met vriendelijke groet

  Beantwoorden
  • Hi Nathalie,
   Ik ga ervanuit dat je het hebt over kaartje voor de Camp Nou tour. Er zijn op dit moment geen wedstrijden gepland in juli.
   Of je geld terug krijgt ligt aan het beleid van FC Barcelona, daar kun je dus niet op rekenen. Wellicht zou je kaartje geldig blijven voor een later moment maar dit is dus allemaal speculeren. Wel kun je de optie “gratis annulering” kiezen in het bestelproces, je betaald dan 12% extra. Dan kun je t/m de dag voor je bezoek gratis annuleren.
   Mvg,
   Campnou.nl

   Beantwoorden
 5. our order code is VT102002210653 for 25 May has been transferred by you to a flexible ticket. Can I use it on Juy 6, 10?

  This was your message;
  Dear fan,

  We regret the inconvenience that has derived from the coronavirus pandemic. As you had tickets to one of our attractions, we have more information for you.

  We have transformed your ticket into a flexible ticket, so that you do not miss the opportunity to visit us. You can use it, without restriction, until June 30, 2021.

  In the event that by June 30, 2021, you have been unable to use your ticket, you can request a refund of the amount paid at the time of purchase, in a process open until July 15, 2021, here.

  We apologise for the inconvinience. Together we are a great team.

  Beantwoorden
  • Hi Ed,

   Wij sturen dit soort berichten niet aangezien we zelf geen tickets verkopen. Maar wellicht heb je dit van Ticketbar ontvangen.
   Er staat in ieder geval dat je ticket een flexibel ticket is geworden en dat betekent inderdaad dat je dus op 6 of 10 juli kan gaan.

   Veel plezier!
   Theodoor

   Beantwoorden
 6. Beste Theodoor, i.v.m. Covid-19 is de wedstrijd op 12 april uitgesteld. Helaas geen reactie gekregen over mijn tickets. Waar kan ik info krijgen over restitutie of verplaatsing van de wedstrijd Barca-Athletic club?

  Beantwoorden
  • Dag!
   Verplaatsing of speelschema kun je op deze site zien. Over je tickets, dit moet je echt via de verkoper regelen waar je ze gekocht hebt. Het proces van restitutie kan wat langer duren gezien de omvang van het probleem en het nog onzekere vervolg van de competitie. Je kunt de verkoper dus een reminder sturen maar in principe is de verkoper ook weer afhankelijk van FC Barcelona en wat er besloten gaat worden. Naast de groot aantal verzoeken zorgt dit al met al voor een “trage” afhandeling.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
 7. Goedenavond,

  Ik heb tickets gekocht voor een bezoek aan het stadion camp nou maar ivm Corona kan dat niet doorgaan. Hoe kan ik mijn geld terug krijgen?

  Beantwoorden
  • Hi Annelies,
   Je kunt een verzoek doen bij de verkoper van de kaartjes. Hou er rekening mee dat dit enige tijd kan duren. Maar afhankelijk van de verkoper krijg je meestal alles of grotendeels terug.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
 8. Hallo

  Wij willen volgend seizoen een wedstrijd bezoeken maar wat zijn de beste plekken om te zitten aangezien camp nou verbouwd word??
  Zijn ze al begonnen trouwens zie en hoor er nog weinog van?

  Mvg

  Beantwoorden
  • Hi,

   Lees hier meer over de verbouwing van het stadion. Er is idd weinig nieuws verder over de verbouwing.
   Wat betreft de beste plaatsen, dat is zeer persoonlijk. De ene persoon zit graag dicht op het veld, dicht op de actie. Terwijl een ander liever wat hoger zit voor meer overzicht.
   Qua verbouwing maakt het niet uit. Het stadion blijft open.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
 9. Hé, ik heb ook net tickets gekregen voor Barcelona-Eibar voor 22/2. Boca 108 Row 0015 Seat 0011-0013. Zitten wij naast elkaar? Want 0012 zal er waarschijnlijk tussen zitten?

  Zoja, kan je dan evt vragen om te wisselen?
  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 10. Goedemiddag ik heb kaarten barca Eibar besteld maar een 5 dagen voor aanvang heb ik ze nog niet binnen per mail?!
  Is dit altijd zo of gaat er dan iets mis?

  Beantwoorden
  • Hi Patrick,

   Ja dat is niet raar. Vrij normaal zelfs. Kaarten kunnen zelfs een dag vooraf nog komen. Dat heeft te maken met het feit dat er tot op de wedstrijddag nog stoelen beschikbaar kunnen komen van seizoenkaarthouders. Dat werkt daar dus anders dan in Nederland. Ik neem aan dat je wel een bevestigingsmail van je bestelling hebt ontvangen?
   Dan is er waarschijnlijk niets aan de hand.

   Beantwoorden

Plaats een reactie