Lionel Messi

Zelfs geen echte voetbalkenners weten dat Lionel Messi één van de beste voetballers ter wereld is. Sterker nog, hij is al vijf keer uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. De prestigieuze prijs onder voetballers de ´Gouden Bal´ heeft hij in de jaren 2009, 2010, 2011, 2012 én 2016 in ontvangst mogen nemen. Maar wat weet jij eigenlijk nog meer over Lionel Messi, behalve dat hij de beste voetballer ter wereld is? Kom hier alles over je favoriete speler te weten!

Carrière Messi Jonge Lionel Messi

Lionel Messi werd geboren in 1987 in Argentinië. Zijn officiële naam luidt: Lionel Andrés Messi Cuccittini. Toen hij 5 jaar oud was ging hij voetballen bij de plaatselijke club Grandoli. Zijn vader leidde deze club, het voetballen zat dus al in de familie. Op zijn zevende mocht hij zich inschrijven bij Newell’s Old Boys en op zijn 14e kwam hij terecht bij de jeugdopleiding van FC Barcelona. Op 16 november 2003 maakte hij zijn debuut in het elftal van de Catalaanse club. Met zijn 16 jaar was hij de op drie na jongste debutant van de geschiedenis van FC Barcelona. Bijna een jaar later, op 16 oktober 2004, maakte hij zijn officiële debuut voor Barcelona. Op 1 mei 2005 heeft hij zijn eerste doelpunt voor de club gemaakt in een duel tegen Albacete. Hij was met zijn 17 jaar de jongste doelpuntmaker ooit van FC Barcelona.

Lionel Messi voor Argentinië

Niet alleen is Lionel Messi een belangrijke speler bij FC Barcelona, maar ook in het nationale elftal van Argentinië kan hij niet worden gemist. In hetzelfde jaar dat hij officieel zijn debuut maakte voor FC Barcelona, debuteerde hij ook in het elftal onder de 20 van Argentinië. Dat was in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Paraguay. Vervolgens won hij met datzelfde elftal in 2005 het WK voetbal onder de 20 dat in Nederland werd gehouden. Op 17 augustus 2005 was zijn officiële debuut bij het nationale elftal in een wedstrijd tegen Hongarije. Echter werd hij er na 2 minuten speeltijd al uitgestuurd door de scheidsrechter, omdat hij een slaande beweging maakte naar de tegenstander. Achteraf bleek dat hij probeerde los te komen van de tegenstander. Op 1 maart 2006 maakte hij in een wedstrijd tegen Kroatië zijn eerste doelpunt voor het elftal van Argentinië. Ondanks goede prestaties heeft Messi de reputatie en verwachtingen die hij bij zijn club heeft opgebouwd nog niet kunnen waarmaken bij  de nationale ploeg van Argentinië.

Toekomst van Messi

De kleine voetballer (hij is slechts 1.69 meter lang) heeft altijd beweerd zijn volledige carrière bij FC Barcelona te blijven spelen. FC Barcelona heeft hem groot gemaakt, destijds als debutant onder trainer Frank Rijkaard, en het liefst zou hij daar altijd blijven spelen. Echter heeft hij in een Argentijns interview ook wel eens zijn twijfels geuit. Zijn wens ligt bij FC Barcelona heeft hij aangegeven, maar hij geeft ook duidelijk aan dat voetballers het niet altijd voor het kiezen hebben. Maar zoals het nu naar uitziet hoeft Lionel Messi zich geen zorgen te maken. In 2014 heeft hij een nieuw en verbeterd miljoenencontract ondertekend bij de Catalaanse club en loopt nog minimaal tot halverwege 2018. Volgend seizoen (2016/2017) krijgt hij weer een verbeterd contract en verdubbelt zijn salaris naar 40 miljoen.

Bekijk Messi in actie in Camp Nou

Messi is al jaren de beste speler ter wereld en volgens velen misschien wel de beste speler ooit! Zelfs Messi heeft niet het eeuwige leven, wil jij dit fenomeen zelf live in actie zien in het indrukwekkende Camp Nou? Bestel dan direct je eigen wedstrijd tickets en maak het mee!

messi in aktie

6 gedachten over “Lionel Messi”

 1. Ah Messi jij bent nog zo jong om te stoppen.
  Ik hoop dat jij je bedenkt.Jij kunt nog twee
  WK nog meemaken,dan kan je altijd nog Ma
  -radonna inhalen,
  Ik hoop dat je er overheen komt.God bless you.

  Beantwoorden

Plaats een reactie