Training Barcelona

Training Barcelona bijwonen

Vaak komt de vraag voorbij of het mogelijk is om een training van FC Barcelona bij te wonen. Helaas is het gebruikelijk bij Barcelona om de trainingen achter gesloten deuren te houden. Soms is er onaangekondigd een open training van FC Barcelona waar supporters kunnen komen kijken, maar dit is vooraf nooit bekend. Je moet hiervoor dus geluk hebben.

De meeste kans om bij een training van FC Barcelona te zijn is de eerste training van het nieuwe jaar. Meestal rond 6 januari. Deze vond de afgelopen jaren plaats in het Johan Cruyff stadion.

Belangrijk: Dit ligt niet op het terrein van Camp Nou!

In dit stadion spelen doorgaans de FC Barcelona femini en FC Barcelona B. Dit stadion heeft een capaciteit van 6000 plaatsen. FC Barcelona traint normaal gesproken altijd op het terrein van Ciutat esportiva joan gamper. Waar ook dit Johan Cruyff stadion dus gelegen is.

Hoe kom je bij het Ciutat Esportiva en het Cruyff stadion?

Hier zijn verschillende mogelijkheden voor:

 • Wij raden als eerste de R1 trein aan naar Molins de Rei of de R4 richting Sant Vicenç de Calders. Met een normaal kaartje in de eerste zone kun je bijvoorbeeld instappen bij de Arc de Triomf, Plaça Catalunya, of het Sants station (niet ver van Camp Nou). Dus bijna vanuit elk deel van Barcelona.
 • Vanuit de omgeving van Camp Nou / Av. Diagonal kun je ook de tram nemen (T3) of de bus (L50 / L62)
  Vanaf het stadion zul je dus sowieso ongeveer 10 minuten moeten lopen.
 • Met de auto is het ongeveer 20/30 minuten afhankelijk van waar je vandaan komt in Barcelona.

Hoe maak je de meeste kans om op de foto te gaan met een FC Barca speler?

Indien je tijd, motivatie en portie geduld hebt kun je proberen om in de buurt te komen voor- of na de training. Tegenwoordig trainen de spelers bijna iedere dag, doorgaans rond 11:00 uur. De spelers moeten meestal zo’n uur / anderhalf uur voorafgaand aan de trainen aanwezig zijn bij het Ciutat Esportiva en meestal verlaten ze het trainingscomplex zo’n 2 uur na de training.
Je zult hier altijd wel een menigte vinden bij de ingang van het complex (vlakbij de Aldi).
Natuurlijk moet je dan nog wel het geluk hebben dat spelers stoppen voor de fans en voor wat foto’s. Sommige spelers doen dit nooit of zelden en weer andere spelers nemen hier wel vaker de tijd voor.

Ciutat esportiva Joan Gamper

Ciutat esportiva joan gamper

De trainingsaccommodatie van FC Barcelona luistert naar de naam Ciutat esportiva joan gamper. Het trainingscomplex is vernoemd naar de oprichter van FC Barcelona. Dit hele complex beslaat maar liefst 136.839 m2 (dit zijn meer dan 27 voetbalvelden). In totaal liggen er 5 grasvelden en 4 kunstgrasvelden, is er 1 multisport gebied, is er een kleedkamer, een kantine en zijn er meerdere trainingsvelden voor keepers en techniek trainingen. Het trainingscomplex wordt flink onder handen genomen en volledig ge-upgrade.

Locatie trainingscomplex Barcelona

Het trainingscomplex van Barcelona wordt gebruikt door het grote FC Barcelona en Barca B voor de trainingen. De jeugdteams van FC Barcelona spelen hier ook hun wedstrijden. Vroeger gebruikten de jeugdteams de faciliteiten van Camp Nou, maar met de komst van dit super moderne trainingscomplex is dat niet meer nodig. Nu gebruiken ze alle faciliteiten van Ciutat esportiva joan gamper. Op Ciutat esportiva joan gamper bevindt zich een klein stadion met de naam Palau Blaugrana 2 met als bijnaam “Picadero”. Het trainingscomplex ligt op 4,5 km afstand van Camp Nou.

Faciliteiten van het trainingscomplex van Barcelona

Trainingsvelden

Hierbij een overzicht van de 9 trainingsvelden:
Veld 1: 105 * 68 meter met een zit/staanplaats capaciteit voor 1400 mensen. Naast het grasveld is er ook een warming up ruimte van 4643 m2.
Veld 2: 105 * 65 meter met een zit/staanplaats capaciteit voor 400 mensen. Naast het grasveld is er ook een warming up ruimte van 1475 m2.
Veld 3: 105 * 65 meter met een warming up ruimte van 610 m2. Het toeschouwers gedeelte van veld 2 wordt gedeeld met veld 3.
Veld 4: 105 * 65 meter met een warming up ruimte van 1573 m2.
Veld 5: 105 * 65 meter met een warming up ruimte van 670 m2.
Veld 6: 55 * 38 meter en heeft een kunstgrasveld. Dit veld is gemaakt voor wedstrijden van 7 vs 7.
Veld 7: 105 * 68 meter met een zit/staanplaats capaciteit voor 1750 mensen.
Veld 8: 105 * 68 meter met een zit/staanplaats capaciteit voor 950 mensen. Dit kunstgrasveld kan ook gebruikt worden voor 7 vs 7 of voor het rugby team van Barcelona met een veld van 107 * 65 meter.
Veld 9: 105 * 65 meter de zit/staanplaatsen worden gedeeld met veld 8. Naast het kunstgrasveld is er ook een warming up ruimte van 2235 m2. Dit veld kan ook voor 7 vs 7 gebruikt worden.
Keepers: Trainingsveld voor keepers is een grasveld van 2205m2.

Multisport paviljoen

Het Multisport paviljoen beslaat ruim 3300 vierkante meter. Hier bevinden zich 3 basketbalvelden die ook gebruikt kunnen worden voor handbal, basketbal en zaalvoetbal. In de hal kunnen 472 toeschouwers. Het pand beschikt bovendien over 5 kleedkamers voor teams en 5 kleedkamers voor scheidsrechters. Daarnaast is er een ruimte voor de dokter en fysiotherapeut.

Voetbalstadion

In het voetbalstadion zijn de volgende faciliteiten beschikbaar

 • Receptie
 • Persruimte
 • 4 Kantoren
 • Spreekkamer
 • 2 scheidsrechter kleedkamers
 • 2 bezoeker kleedkamers
 • Kleedkamer voor het professional voetbalteam met o.a. gym en een zwembad

Kleedkamer en kantoren

Naast de kleedkamers in het stadion en de sporthal is er nog een apart gebouw met kleedkamers. Deze heeft 8 jeugdvoetbalkleedkamers, 4 kleedkamers voor scheidsrechters, een behandelkamer en een perskamer.

Video volledige training FC Barcelona

86 gedachten over “Training Barcelona”

 1. Hoi, ik ben over 2 weken met mijn zoon, groot barca fan, de hele week in Barcelona.
  Wat is het handigste moment om de trainingslocatie te bezoeken?
  Wetend dat ze zondag 22-10 om 21.00 moeten spelen en woe 25-10 in de middag.
  Dank alvast voor jullie insights.

  Colinda

  Beantwoorden
  • Hi Colinda,

   Zoals je waarschijnlijk gelezen hebt is het helaas gebruikelijk bij FC Barcelona om de trainingen achter gesloten deuren te houden. Soms is er onaangekondigd een open training van FC Barcelona waar supporters kunnen komen kijken, maar dit is ruim vooraf nooit bekend. Het is dus niet mogelijk om vooraf te weten wanneer de trainingen plaatsvinden. Wel trainen zij meestal om 11 uur en komen ze dan ongeveer een uur, 1.5 uur voor de training aan. Sommige fans willen op deze manier proberen om de spelers te zien bij aankomst/vertrek.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
 2. Beste Theodoor,

  Wij zijn van 15 t/m 19 oktober in Barcelona. Wanneer kunnen wij het beste het stadion bezoeken? Is het ook de moeite waard om het trainingscomplex te bezoeken?

  Bedankt alvast voor de reactie,
  Groeten van Daantje

  Beantwoorden
  • Hi Daantje,

   Ik raad je aan eerst even het volgende te lezen over het stadion bezoeken tijdens de verbouwing.
   De immersive tour is mogelijk op al de dagen 15 t/m 19 oktober. Dit kun je ook zien in de kalender tijdens het boeken van tickets hier.

   Of het bezoek van het trainingscomplex de moeite waard is kan ik niet voor anderen bepalen. Als je een fan bent, waarschijnlijk wel!

   Beantwoorden
 3. Goedemorgen, ik begreep dat Camp Nou nu dicht is vanwege verbouwing, is het wel de moeite waard om het stadion te bezoeken? Wat kunnen nu wel zien als je een rondleiding boekt?
  Hartelijke groet chananja

  Beantwoorden
  • Hi Chananja,

   Ik denk wel dat het de moeite waard is, al is dit ook een beetje persoonlijk. Iig voor FC Barcelona fans denk ik dat het de moeite waard is. Kom je puur voor het stadion zelf dan ligt dit misschien anders.
   Lees hier wat je nu kunt zien met de “Immersive tour” De vervanger van de oude Camp Nou tour.

   Mvg,
   Campnou.nl

   Beantwoorden
  • Dat verschilt. En ik weet niet hoe het vandaag is qua trainingen. Open trainingen worden niet vooraf aangekondigd.

   Beantwoorden
 4. Wij zijn vanaf nu tot 2 mei 2023 in Barcelona.
  Is het mogelijk een jeugd wedstrijd te bezoeken?
  Zo ja wanneer en welke tijdstippen wordt er gespeeld?

  Beantwoorden

Plaats een reactie