Veelgestelde vragen bij wedstrijdbezoek

Veel gestelde vragen

Een wedstrijd bezoeken van FC Barcelona in Camp Nou is een unieke beleving. Maar bij het plannen van het bezoek, het bestellen van tickets en het dichterbij komen van het bezoek komen vaak dezelfde vragen bij bezoekers omhoog. Bekijk hier de veelgestelde vragen op Campnou.nl en onze antwoorden daarop. De kans is groot dat jouw vraag en antwoord er ook bij staat.
Heb je een vraag over de Camp Nou tour en Barcelona Experience? Ga dan naar Camp Nou bezoeken voor informatie en naar de FAQ over de tour.

Let op: Wij beantwoorden vragen uit eigen ervaring en informatie die wij zelf hebben verkregen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Speelschema en wedstrijdbevestigingen

FC Barcelona kaartjes kopen

Het stadion in komen bij een wedstrijd

Wanneer wordt het speelschema 2024/2025 bekend gemaakt?

Het schema voor 2023/2024 is bekend en kun je hier vinden. Dit actuele schema wordt bij wijzigingen bijgewerkt. Meld je aan voor de wedstrijd alert als je hiervan een notificatie wilt ontvangen.

Speelt Barcelona in de zomer wedstrijden in Camp Nou?

In juni en juli is het natuurlijk zomerstop. Vaak speelt FC Barcelona dan wel een oefenwedstrijden zoals het oefentoernooi afgelopen jaar dat toen in Engeland werd gespeeld.

Wanneer wordt *wedstrijd* bevestigd?

Officieel gebeurt dit tot 10 dagen voor de wedstrijd. Maar doorgaans wordt dit al 4 tot 6 weken voorafgaand aan de wedstrijd gedaan.

Hoe groot is de kans dat de speeldatum nog wijzigt?

De ingeplande speeldata verwijzen naar een “speelweekend,” of een speel-midweek. De kans op wijziging is ongeveer 30 a 40%. Wanneer een wedstrijd bevestigd wordt op een andere dag dan is dit in onze ervaring altijd 1 dag eerder of later. Vaak komt dit doordat er nieuwe wedstrijden aan het speelschema worden toegevoegd na lotingen in de Champions League en de Copa del Rey.

Blijf goed op de hoogte van het actuele speelschema en ontvang wijzigingen per mail via de wedstrijd-alert

Wat zijn de beste plaatsen?

Dit is erg persoonlijk, en dus lastig om voor iemand anders te bepalen. Waar één persoon graag goed overzicht over het hele veld heeft (hoger gelegen plaatsen), zit een ander het liefst zo dicht mogelijk op de actie (lager en dichter bij het veld). Wij vinden persoonlijk alle plaatsen goed, alleen de allerhoogste (4e ring) vakken vinden wij te ver van het veld, al heb je daar wel een machtig uitzicht natuurlijk.

Zitten we naast elkaar?

Om minimaal 2 stoelen bij elkaar te garanderen, werkt FC Barcelona met de zogenaamde ‘Smart Booking’. Bij aankoop van officiële tickets kan alleen de categorie worden gekozen. De exacte plaatsen kom je pas te weten als de tickets zijn verzonden (2-3 dagen voor de wedstrijd via e-mail).

De reden hiervan is dat er weinig vrije stoelen zijn voor wedstrijden in Camp Nou. Houders van een seizoenskaart kunnen hun kaartjes voor de betreffende wedstrijd vrijgeven als zij zelf niet kunnen gaan. Dit kan gebeuren tot vlak voor de wedstrijd.

Goed om te weten: de garantie voor ‘stoelen bij elkaar’ betekent niet perse dat je naast elkaar zit. Er kunnen ook stoelen op een rij zijn, met een trap ertussen, of zelfs met een andere stoel ertussen:

zitten naast elkaar

Is Viagogo betrouwbaar?

Viagogo is een online ticketmarktplaats waar vele verkopers en miljoenen kopers actief zijn. Campnou.nl heeft al jaren linkjes naar Viagogo op de website staan, specifiek naar FC Barcelona thuiswedstrijden. In al deze jaren hebben wij nog nooit meegemaakt of gehoord dat het echt mis is gegaan met een bestelling bij Viagogo. Volgens ons is Viagogo in ieder geval voor FC Barcelona tickets wel betrouwbaar. Net als op elke marktplaats zal misbruik ongetwijfeld voorkomen, maar wij hebben het nog niet ervaren of te horen gekregen van een van onze bezoekers dat het niet goed zat.

Wel krijgen we vaak de vraag van onze bezoekers die twijfelen omdat ze nog geen tickets ontvangen hebben na een aankoop. Deze ontvang je doorgaans in de week voordat het evenement plaats vindt. Hiervoor moet je dus wel geduld hebben.

Ook zien we dat het moeilijk kan zijn om contact op te nemen met Viagogo. Ook zij krijgen vele vragen binnen en willen hun klanten zoveel mogelijk helpen via het helpcentrum. Iets dat wij wel begrijpen aangezien 9 van de 10 vragen daar al in beantwoord wordt. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je nog proberen contact te zoeken door te bellen vanuit Nederland op 085 8881523 (NL) of +31 85 8881523 vanuit het buitenland.

Of wanneer je ingelogd bent na het doorlopen van het hulpcentrum via mail.

Over de levering van tickets geeft Viagogo zelf de volgende garantie:

Kopers zijn gegarandeerd van een tijdige levering van de tickets voor het evenement waarvoor zij hebben betaald. Als er zich een probleem voordoet, zal viagogo ingrijpen en op zoek gaan naar vervangende tickets.

Uiteraard kunnen door de verschillende verkopers uiteenlopende prijzen gevraagd worden voor tickets. Van hele hoge prijzen tot hele lage prijzen afhankelijk van de populariteit van een wedstrijd. U kunt hier zelf ook uw kaarten verkopen indien u onverhoopt zelf toch niet kunt gaan.

Ondanks dat onze ervaring positief is kunnen wij natuurlijk niet instaan voor vele verkopers via een ander platform waarop wij geen invloed hebben. Het blijft dus altijd uw eigen risico.

Is “vak …” veilig?

De echte hooligans zijn al jaren geleden uit Camp Nou verbannen. Dus op zich is het overal veilig. De meest fanatieke supporters nu zitten aan de zuid kant direct achter het doel. Als je met kleine kinderen gaat is het wellicht verstandig om dat gedeelte te vermijden. Op afbeeldingen van vakkenoverzichten worden meestal aan de rechterkant afgebeeld. Vaknummers 017 t/m 021.

Mag ik een (spiegelreflex) camera meenemen?

Ja. Een camera met een grote lens is geen probleem, maar let op: een complete rugzak of cameratas wordt zeker gecontroleerd en in het slechtste geval krijg je te horen dat deze niet mee mag. Officieel moet je namelijk voor het gebruik van een professionele camera vooraf toestemming hebben. Wanneer een camera als professioneel kan worden beschouwd, weten wij niet precies. Maar een camera, selfiestick, spiegelreflex is allemaal toegestaan.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Ja, je mag eten en drinken meenemen, maar geen harde dingen waarmee gegooid zou kunnen worden, zoals eten in blik en glas. Flesjes drinken mogen niet groter zijn dan 500 ml en moeten zonder dop meegenomen worden.

Mag ik tas / bagage mee naar binnen nemen?

Een tas of rugtas kun je gewoon meenemen als die onder je stoel past. Officieel mag je overigens geen tas meenemen, maar in de praktijk wordt het massaal gedaan en is het ook geen enkel probleem. Wel kan de tas bij binnenkomst gecontroleerd worden. Voor koffers en bagage zijn geen officiële deposits in Camp Nou. Mocht je twijfelen over de grootte van je handbagage; normaal gesproken kun je -als iets wordt ingenomen- dit na afloop weer afhalen. Kom je van het vliegveld af dan zou je met de Airport bus (A2) naar het Barcelona Sants station gaan, daar zijn kluisjes. Vanaf dit station kun je in 15 minuten naar Camp Nou lopen.

Hoe kan ik een wedstrijd bezoeken in een rolstoel?

Tickets voor toegang tot het rolstoelgedeelte achter het doelgebied kun je aanvragen door hier een formulier in te vullen op de site van de club zelf. Er kan dan ook een ‘helper’ mee.

Kan ik een wedstrijd bezoeken op krukken?

Uit eerdere ervaringen is gebleken dat het geen probleem is om met krukken het stadion in te komen en normale stoelen te nemen. Als je trap kunt lopen met krukken kun je dit dus doen.
Er zijn, naast een speciaal gedeelte voor rolstoelen ook speciale gedeeltes met vereenvoudigde toegang voor mensen die minder mobiel zijn maar geen rolstoel gebruiken. De zogenaamde “easy access seats.” Hiervoor kun je contact op te nemen met de club om te vragen of je daar terecht kan met krukken. Telefoon: +34 902189900 Email: oae@fcbarcelona.cat

Waarmee moet ik rekening houden omtrent covid19 maatregelen?

De (lokale) overheidsmaatregelen gelden ook in Camp Nou. De maatregelen kunnen uiteraard te alle tijden wijzigen wanneer de overheid hiertoe besluit. Bij ons is momenteel niets bekend over het moeten doen van een test om toegang tot het stadion te verkrijgen. Wedstrijden worden weer met volledige benutting van de stadioncapaciteit gespeeld. Zorg er altijd voor dat je je kunt legitimeren en je een mondkapje bij je hebt. Al is deze niet verplicht maar aangeraden. Houdt de overheidsmaatregelen in de gaten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele misinformatie of niet up-to-date informatie op deze website. Wij gaan uit van eigen ervaring en informatie die wij verkrijgen. Campnou.nl is geen officiële website van FC Barcelona. 08-12-2022.

Deze pagina zal nog worden uitgebreid.

271 gedachten over “Veelgestelde vragen bij wedstrijdbezoek”

 1. Hoi, doordat de wedstrijd van morgen( 2 mei tegen ossasuna) verplaatst is kunnen we er helaas niet bij zijn. En willen graag ons kaartje doorverkopen. Echter staan de kaarten wel al op onze naam. Mag je de kaartjes wel doorverkopen want ze zeggen dat een ID verplicht is om te laten zien. Kunnen wij de kaartjes wel verkopen of is dit strafbaar?

  Beantwoorden
  • Het is niet strafbaar en wordt massaal gedaan.
   Tot op heden nog nooit gehoord dat iemand niet binnen kwam vanwege een andere naam.
   FC Barcelona zegt wel dat de naam overeen moet komen maar controleren hiervan wordt dus niet gedaan tot op heden.

   Beantwoorden
 2. Hoi wij willen graag met drie kinderen naar de wedstrijd op 2 mei tegen osasuna/ hoe zorgen we ervoor dat we naast of bij elkaar zitten?

  Beantwoorden
  • Hoi Annemarie,
   FC Barcelona werkt met het zogenaamde Smart Booking systeem. Let erop dat dit om telkens 2 stoelen gaat. Een garantie van 4 stoelen bij elkaar heb je dan niet.
   Je zou misschien het beste hier kunnen omdat je dan kunt aangeven bij het zoeken dat de 4 tickets bij elkaar moeten zijn. Dan weet je dus vooraf ook zeker dat je alle 4 bij elkaar zit.
   Veel plezier morgen!

   Beantwoorden
  • tot op heden is mij niets bekend van problemen bij het binnenkomen met tickets waarop een andere naam staat.

   Beantwoorden
  • Durf ik niet te zeggen.
   Denk dat ik soms geen reactie ontvang, soms wel na een paar dagen. Ligt er denk ik ook aan hoe druk zij het hebben.

   Beantwoorden
   • Theodoor, bedankt voor je snelle reactie!
    Wij hebben gevraagd om onze 4 kaarten van a.s. zaterdag 29 april te wisselen voor 4 kaartjes voor dinsdag 2 mei. De wedstrijd van a.s. zondag 30 april is verplaatst naar zaterdag 29 april en zijn nu te laat voor de wedstrijd vanwege het vliegtuig dat te laat aankomt. Denk je dat ze hieraan mee zullen werken. We hebben nu 2 erg teleurgestelde kinderen!!

    Beantwoorden
    • Hi Diana,
     De wedstrijd tegen Real Betis is op 29 april. Niet op 30 april. Dus ik zou nog even goed kijken of je dat wel redt.
     Ik denk ook niet dat “ze” (FC Barcelona?) mee zal werken aan kaartjes ruilen. Tickets voor evenementen (tijdgebonden) of bijvoorbeeld op maat gemaakte producten zijn in het algemeen overal nooit ruil- of retourneer baar. Dat geldt iig ook voor voetbalkaartjes.

     Beantwoorden
     • We hebben ondertussen onze kaartjes gelukkig kunnen verkopen. Maar de kaartjes voor de wedstrijd van morgen hebben wij nog niet ontvangen via de mail. Die worden toch 24-48 uur van tevoren op de mail gezet? Weet jij of het eerder richting de 24 uur gaat of de 48 uur?

     • Dit kan soms heel laat zijn idd omdat er de laatste dagen beschikbaar komen van seizoenkaarthouders die niet gaan. Deze worden verkocht.

 3. Goedemiddag,

  We hebben kaartjes voor de wedstrijd op 2 mei. Ons vliegtuig landt die dag om 17.55u…mocht de vlucht vertraging hebben en we zijn te laat, kunnen we dan het stadion nog in?

  Beantwoorden
 4. Hallo we willen naar de wedstrijd op 3 mei om 19.30z We komen aan om 18.15 op vliegveld in Barcelona , is dat haalbaar om dan ruim op tijd in stadion te komen ?

  Hoor graag

  Beantwoorden
  • Dag Benny,
   De wedstrijd tegen Osasuna is op 2 mei om 19:30 uur. Dus als je 3 mei aankomt mis je hem helaas.
   Mocht je op 2 mei aankomen om 18:15. Dan zou ik je koffer op het vliegveld bergen en direct een taxi nemen (+/- 15-20 min)

   Beantwoorden
  • Dit is nog niet bekend. Je kunt op de hoogte gehouden worden van het speelschema via de wedstrijd alert.
   Volgend seizoen speelt FC Barcelona in het Olympisch stadion van Barcelona vanwege de renovatiewerkzaamheden aan Camp Nou. Wil je dit jaar een wedstrijd bezoeken in Camp Nou dan zul je een wedstrijd dit seizoen moeten pakken.

   Beantwoorden
 5. Hoi wat is de minimale leeftijd van je kind om naar een wedstrijd te mogen? Ik heb 3 kinderen van 7,10 en 11 en wil ze graag alle drie meenemen naar een wedstrijd eind april.

  Beantwoorden
  • Hi,
   Er bestaat geen minimale leeftijd om toegelaten te worden bij een wedstrijd. Wel dienst ieder persoon, van welke leeftijd dan ook, een eigen stoel en dus tickets te hebben.
   Maar volgens mij zal het fantastisch zijn met 3 kids van 7, 10 en 11.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
 6. Hallo,
  Wij willen graag naar de wedstrijd op 3 mei. Deze is echter nog niet bevestigd, dus willen nog even wachten met vliegtickets/hotels te boeken. Hoelang vantevoren worden de wedstrijden bevestigd?

  Beantwoorden
 7. Goedemiddag,
  Over een week of 2 gaan we naar Barcelona en willen naar Camp Nou gaan..
  Wat bevelen jullie aan Camp Nou tour of de players experience tour!?!?!
  Is er op e.o.a. manier achter te komen wanneer er een openbare training is.

  Beantwoorden
  • Dag Annette,

   Lastig te zeggen, de Players Experience tour biedt natuurlijk veel extra’s (zie tabel) en geeft nog meer een speciale beleving ervaring waar je voor sommige mensen geen prijs op kunt zetten.
   Maar er is uiteraard wel een flink prijs verschil. Dus als je budget toereikend is, dan zou ik voor de Players Experience tour gaan. Maar ook met de normale tour heb je een unieke ervaring ben ik van overtuigt!
   Je vraag over trainingen beantwoorden we op de pagina over Training FC Barcelona.

   Beantwoorden

Plaats een reactie