Naam Johan Cruijff op stadion van FC Barcelona

Aan het nieuwe Camp Nou stadion van FC Barcelona wordt nog volop gewerkt. Maar ook het trainingscomplex wordt onder handen genomen. Eén ding daarvoor is in ieder geval al klaar: de naam van Johan Cruijff schittert in grote letters op de overdekte tribune en op de twee daken achter de doelen.

Johan Cruyff stadion

Estadi Johan Cruijff

In het Johan Cruijff stadion zullen het B-Elftal, de jeugdelftallen en de FC Barcelona vrouwen hun intrek nemen. De naamgeving van het stadion is een eerbetoon aan Cruijff die veel voor Barça betekend heeft. ‘Hij was een van degenen die het meest voor het jeugdsysteem van de club en voor de unieke manier van spelen betekent heeft,’ aldus de club.

Het bewijs

Wil je weten hoe de naam van Cruijff op het stadion eruit ziet? Met dank aan deze video die FC Barcelona deelde, kun je het nu met je eigen ogen aanschouwen:

Over het stadion

Het Johan Cruijff stadion biedt plek aan 6.000 toeschouwers. Zij zullen op blauwe stoeltjes komen te zitten die ook de kleur rood zullen bevatten, de clubkleuren dus zodat ze duidelijk de sfeer van de club tonen. Tegenover de tribune zullen gele stoeltjes geplaatst worden die samen de woorden ‘Mes Que Un Club’, oftewel ‘meer dan een club’, tonen. Alle stoelen zijn zo geplaatst dat het zicht op het veld zo goed mogelijk is.

Opening Johan Cruijff Stadion

Het Johan Cruijff stadion wordt deze zomer helemaal getest voor gebruik. En op 27 augustus vindt de officiële opening van dit nieuwe stadion plaats. Onder de feestelijkheden die die dag plaats zullen vinden, is ook een wedstrijd tussen het jeugdteam van Barcelona en tussen het Ajax 019 team.

Beelden van de bouw

Bekijk hier hoe het stadion langzaam opgebouwd wordt:

Standbeeld

Op 26 augustus, een dag voor de opening van het nieuwe stadion, zal er een standbeeld van Cruijff onthuld worden. Dit standbeeld komt bij Camp Nou te staan.

1 gedachte over “Naam Johan Cruijff op stadion van FC Barcelona”

  1. De naamgeving van het stadion is een eerbetoon aan Cruijff die veel voor Barça betekend heeft. ‘Hij was een van degenen die het meest voor het jeugdsysteem van de club en voor de unieke manier van spelen betekent heeft,’ aldus de club.

    Quiz: “welke heeft beteken? ” is juist in bovenstaande zin.

    Beantwoorden

Plaats een reactie