Standbeeld Johan Cruijff onthuld

Naast het Camp Nou stadion in Barcelona is een standbeeld onthuld van Johan Cruijff. Dit als eerbetoon aan de man die zoveel voor FC Barcelona betekent heeft.

Salid y disfrutad

Onder het standbeeld prijkt de tekst Salid y disfrutad, wat ‘Ga en geniet’ betekent. Deze woorden van Cruijff werden beroemd, nadat hij ze vooraf aan de Champions League finale tegen Sampdoria in 1992 tegen zijn spelers uitsprak. De finale werd door de Catalanen gewonnen.

Trots

Jodi Cruijff, de zoon van Johan Cruijff, en zijn weduwe, Danny, waren ook aanwezig bij de onthulling van het standbeeld. Jordi sprak een aantal woorden tijdens de ceremonie en liet weten zeer trots te zijn op dit bijzondere eerbetoon aan zijn vader.

Het beeld

Het bronzen beeld van Johan Cruijff staat voor ingang 14. Een verwijzing naar het rugnummer van de overleden voetballer. Het kunstwerk is ruim 2,5 meter hoog en staat daarnaast ook nog eens op een verhoging. Om een kunstenaarsoorlog in Spanje te voorkomen en te verwijzen naar Cruijffs Nederlandse roots, is het beeld gemaakt door de Nederlandse kunstenares Corrie Ammerlaan.

Opening Johan Cruijff stadion

De onthulling van het beeld van Johan Cruijff vond plaats aan de vooravond van de opening van het nieuwe stadion dat op 27 augustus geopend wordt en ook zijn naam zal dragen. In dit stadion zal het vrouwenelftal van FC Barcelona en de jeugdteams van de club gaan spelen.

Plaats een reactie