Barcelona wint Joan Gamper Trophy met 3-2 van Sampdoria

Joan Gamper Trophy Barcelona SampdoriaFC Barcelona verslaat Sampdoria met 3-2 in de Joan Gamper Trophy. De wedstrijd die altijd vooraf het seizoen gespeeld wordt tegen een club waarmee FC Barcelona een geschiedenis deelt. Sampdoria was de tegenstander tijden de Europa Cup 1 (Champions League) van 1992 die in de verlenging werd gewonnen door FC Barcelona na een doelpunt van “sneeuwvlokje” Ronald Koeman. Het was tevens de eerste Europa Cup die Johan Cruijff won met FC Barcelona als trainer.

FC Barcelona startte geweldig aan de wedstrijd en in de 15e minuut werd de 1-0 gescoord door Luis Suarez na een omhaal assist van Lionel Messi. 5 minuten later was het de beurt aan Messi zelf om te scoren en de 2-0 op het scorebord te zetten. Uit een counteraanval scoorden Sampdoria de 2-1 waardoor het weer een wedstrijd werd. In de 34e minuut was het Messi die zijn tweede op het scorebord zetten na een mooie vrije trap over het muurtje.

Na de theepauze bleef FC Barcelona aanzetten maar werd het slordig in de eindpass en afronding. Hierdoor kon Sampdoria na een mooie opening en aanname de 3-2 scoren.

Wil jij zelf een keer een wedstrijd bijwonen van FC Barcelona? Bekijk dan onze voetbaltickets pagina voor meer informatie.