Barcelona wint de Spaanse Super Cup van Sevilla

FC Barcelona wint van Sevilla in de Spaanse Super CupIn het begin van het seizoen heeft FC Barcelona de tweede prijs van het jaar al binnen. Na een 0-2 uitoverwinning op Sevilla boekte FC Barcelona woensdag een goede 3-0 overwinning en verzekerde zich hiermee van de 12e Supercopa (Spaanse Super Cup) in de geschiedenis van de club.

Opstelling:FC Barcelona begon de wedstrijd met C. Bravo, S. Umtiti (aankoop), L. Digne (aankoop), J. Mascherano, Denis Suarez (aankoop), Andre Gomes (aankoop), A. Turan, Aleix Vidal, Busquets, L. Messi, Munir.

Wedstrijdverslag

Na de uitslag van de heenwedstrijd zat FC Barcelona in een comfortable positie. Sevilla moest aanvallen om de 2-0 achterstand uit die wedstrijd goed te maken. Hierdoor begon FC Barcelona rustig aan het duel in afwachting wat Sevilla ging doen. Zoals verwacht begon Sevilla vol op de aanval waar FC Barcelona de eerste 10 minuten geen antwoord op had. Gelukkig stond Claudio Bravo de voorsprong van Sevilla in de weg. Arda Turan opende na deze aanvalspogingen de score tegen de verhouding in. Hierdoor werd Sevilla verrast en stopte het fanatieke begin van de bezoekers. Door het positiespel van FC Barcelona kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas.
Na verschillende aanvalspogingen van FC Barcelona kreeg Sevilla in de 30e minuut een opgelegde kans voor de gelijkmaker. Nadat zomeraanwinst Umtiti de bal met zijn hand raakte in zijn eigen strafschopgebied kreeg Sevilla een penalty. Helaas voor de bezoekers schoot Iborra de bal niet goed in en werd deze gestopt door Bravo. Hierdoor gingen de teams met een 1-0 voorsprong voor FC Barcelona de kleedkamers in.

Barcelona scherp uit de kleedkamer

Aran Turan begon scherp in de tweede helft en scoorde in de 46e minuut de 2-0. Ook na de 2-0 bleef Barcelona het wel bekende combinatie voetbal spelen waardoor Sevilla bijna niet meer aan de bal kwam. Lionel Messi zorgde in de 55e minuut voor de 3-0 en beloonde met deze kopbal zijn goede spel. Om blessures te voorkomen ging Barcelona niet meer volle bak in het duel. Sevilla geloofde er niet meer in om nog 5 doelpunten te maken in Camp Nou binnen een half uur waardoor ook hier het tempo eruit ging. Barcelona speelde het laatste kwartier met 10 man doordat Javier Mascherano geblesseerd uitviel en er al 3 keer gewisseld was.

Wil jij zelf een keer een wedstrijd van FC Barcelona zien in Camp Nou? Bekijk dan alle wedstrijd op de FC Barcelona tickets pagina.