Barcelona wint voor de 5e keer de Europese Super Cup

Barcelona heeft dit jaar voor de 5e keer de Europese Super Cup na hem eerder gewonnen te hebben in: 1992, 1997, 2009 en 2011. De Uefa Super Cup werd gespeeld in het Boris Paichadze Dinamo Arena in Tbilisi Georgie. Na een spannende wedstrijd waar Barcelona een 4-1 voorsprong uit handen gaf tegen Sevilla. Na 90 minuten stond er zelfs 4-4 op het scorebord. In de verlenging was invaller Pedro de gevierde man die in de 115e minuut de 5-4 binnenschoot.

Barcelona - Sevilla Europese Super Cup

Barcelona dat de wedstrijd begon zonder Neymar jr. en de niet geheel fitte Luis Suarez kreeg snel een tegen doelpunt te verwerken door een schitterende vrije trap van Banega in de 3e minuut. Daarna was het de beurt aan Lionel Messi en zijn vrije trappen. Hij scoorde de 1-1 in de 7e minuut en deed in de 16e minuut dit dunnetjes over en zorgde persoonlijk voor de ommekeer in de wedstrijd door zijn 2e vrije trap te scoren.

Vlak voor rust scoorde Rafinha de 3-1 voor Barcelona wat een aardige klap was voor Sevilla. In de 52e minuut scoorde Luis Suarez de 4-1. Dat leek een wake up call voor Sevilla en die begonnen steeds meer aan te zetten. Reyes scoorde in de 57e minuut de 4-2 maar niemand dacht toen nog aan dat Sevilla terug zou komen in de wedstrijd. Gameiro scoorde in de 72e minuut de aansluitingstreffer vanaf 11 meter. Sevilla komt in de 82e minuut zelfs langszij door een doelpunt van Konoplyanka.

Tot de 90e minuut bleef het uiteindelijk 4-4 en dat betekende een verlenging in de Europese Super Cup. Nadat er in de eerste verlenging een aantal kansen over en weer waren maar geen kansen benut werden. Toen iedereen al begon te denken aan het nemen van strafschoppen was daar Pedro die waarschijnlijk één van zijn laatste wedstrijden speelde in het shirt van Barcelona en de 5-4 scoorde.

Scoreverloop:

3e           0-1         Banega

7e           1-1         Messi

16e         2-1         Messi

44e         3-1         Rafinha

52e         4-1         Suarez

57e         4-2         Reyes

72e         4-3         Gameiro (pen)

81e         4-4         Konoplyanka

115e       5-4         Pedro

 

Man of the Match: Lionel Messi

Wil jij ook een keer een wedstrijd bezoeken van FC Barcelona? Bekijk dan onze voetbaltickets Barcelona pagina.

Plaats een reactie