Barcelona wint de Copa del Rey

Barcelona wint de copa del rey door in de finale Athletic bilbao te verslaan met 3-1. Na het behalen van het kampioenschap is dit de tweede prijs van Barcelona dit jaar. Hierdoor kan FC Barcelona op 6 juni de treble (Landskampioen, Copa del Rey en Champions League) winnen.

In het begin van de wedstrijd had Athletic Bilbao brutaal het initiatief genomen en kreeg de eerste kansen van de wedstrijd. Na 10 minuten nam Barcelona het heft in hadden bepaalde het spel. Lionel Messi was zoals vaker bij Barcelona de man van de wedstrijd met 2 mooie goals waarvan 1 van de buitencategorie. Bij de 1-0 passeerde Messi met zijn geweldige dribbel 4 man om vervolgens te scoren in de korte hoek. Deze actie had veel weg van de acties die Diego Maredonna maakte in zijn hoogtij dagen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FGZxVB1di7c

 

Na de 1-0 verdubbelde Neymar jr. de score op aangeven van Luis Suarez waardoor MSN (Messi, Suarez, Neymar jr.) de wedstrijd beslist. Barcelona speelde de wedstrijd professioneel uit om krachten te sparen voor de Champions League Finale tegen Juventus. In de 75ste minuut was het Messi die de 3-0 scoorde op aangeven van Dani Alves. Uiteindelijk scoorde Inaki Williams de ere treffer voor de Basken.

In de slotfase was het Neymar jr. die de Basken aan het provoceren was met een actie waarbij hij de bal tussen de benen klemde en over de tegenstander wilde spelen. Door deze actie raakte de Basken geïrriteerd wat zorgde voor veel gele kaarten in de laatste minuten van de wedstrijd.

Wil je Barcelona de Champions League finale zien winnen? Koop dan hier jouw voetbalkaarten voor de Champions League finale.

Plaats een reactie