Weer 100% capaciteit aan fans in Camp Nou toegestaan

Na meer dan 18 maanden sinds het begin van de corona pandemie kan FC Barcelona weer voor een kleine 100.000 fans in het Camp Nou stadion spelen, sinds afgelopen vrijdag in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Valencia.

Leeg camp nou

De restricties voor bezoekerslimieten vanuit de Catalaanse overheid komen hiermee te vervallen.

“We keren terug naar 100% capaciteit in culturele ruimtes, sportfaciliteiten in de buitenlucht en horeca,” zei de regionale president Pere Argagones tegen de pers.

De limiet in Camp Nou lag op 70% van de capaciteit.

Na anderhalf jaar zonder wedstrijden, daarna wedstrijden in een leeg stadion, toen wedstrijden met grote beperkingen, is het moment eindelijk daar waar Camp Nou weer zijn volledige capaciteit kan benutten.

De beslissing komt op een goed moment voor een worstelend FC Barcelona. Na een goed begin van de week tegen Valencia afgelopen weekend, komen er deze weel nog 2 top wedstrijden aan in Camp Nou.
Barcelona staat onderaan in de Champions League groep en speelt woensdag tegen Dynamo Kiev. 4 dagen later staat El Clasico op het programma in Camp Nou.

FC Barcelona Club President Joan Laporta heeft flink gelobbyd voor het opheffen van de restricties. “Ik zou dankbaar zijn wanneer ze het weer zouden willen proberen want de economische schade is voor ons enorm.” Zei hij op 29 september. Nadat de nationale overheid van Spanje de restricties al hadden opgeheven voor toegang tot voetbalstadions, maar Catalonië en Baskenland behielden deze limieten nog.

De maatregel komt op een moment waarop het aantal COVID gevallen in Spanje zijn gedaald naar het laagste punt sinds juli 2020.

Plaats een reactie