FC Barcelona – Shakhtar Donetsk

Wedstrijd: FC Barcelona – Shakhtar Donetsk
Datum: 25 oktober 2023 (18:45 uur, bevestigd)
Stadion: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona, Spanje

Shakhtar Donetsk komt uit Donetsk, Oekraïne. De club is een van de toonaangevende voetbalteams van dat land en heeft meerdere Oekraïense kampioenschappen en bekers gewonnen. Shakhtar is opgericht in 1936 en heeft een rijke geschiedenis, zowel op nationaal als internationaal niveau.

In 2008 troffen FC Barcelona en Shaktar elkaar ook in de Champions League. Verrassend genoeg won Shakhtar toen in Barcelona met 2-3. In Oekraine was het dan weer FC Barcelona dat de aan het langste eind trok met 1-2.

FC Barcelona – Shakhtar Donetsk tickets 2023/2024

25-10-2023FC Barcelona - Porto | Champions League
TicketsTickets
Tickets marktplaatsTickets
Tickets + HotelTickets

FC Barcelona tickets

Sportsevents365

  • Geen marktplaats
  • 2 stoelen gegarandeerd bij elkaar (smart booking)
  • Meestal nette prijzen
  • Eigen klantenservice met noodnummer
  • Eenvoudig en veilig online betalen met creditcard of Paypal

Wij verwijzen naar ticket aanbieders waarmee wij goede ervaringen hebben.

zitten naast elkaar

Shakhtar Donetsk

Op het internationale toneel heeft Shakhtar ook enkele successen geboekt. Ze wonnen de UEFA Cup in 2009, wat een hoogtepunt was in hun Europese geschiedenis. Ze zijn vaak te zien in de groepsfasen van de Champions League, waar ze soms verrassend ver komen.

De club heeft ook bekendheid gekregen voor de ontwikkeling van talentvolle spelers, zowel uit Oekraïne als uit andere delen van de wereld, vooral uit Brazilië. Dit heeft hen geholpen om zowel nationaal als internationaal concurrerend te blijven.

Vanwege de politieke situatie en het aanhoudende conflict in Oekraïne, moest Shakhtar Donetsk zijn thuiswedstrijden op verschillende locaties in Oekraïne spelen, weg van hun oorspronkelijke thuisstadion, het Donbass Arena. Op sommige momenten worden hun thuiswedstrijden zelfs buiten Oekraïne gespeeld.

De club heeft een gepassioneerde aanhang en de wedstrijden tegen hun rivaal, Dynamo Kiev, zijn enkele van de meest bekeken sportevenementen in het land. Deze wedstrijden, vaak aangeduid als de “Oekraïense Derby”, trekken grote menigten en veel media-aandacht.

Voetbalreis Barcelona – Shakhtar Donetsk

Wil je geen losse tickets kopen en zelf een hotel hoeven te boeken? Maak dan gebruik van een voetbalreis die volledig wordt door één van onze partners. Bekijk voor een kant-en-klare reis de voetbalreizen van onze partner.

Uitslagen FC Barcelona – Shakhtar Donetsk

25-10-2023 FC barcelona – Shakhtar Donetsk 2-1 (Champions League)

9-12-2008 FC Barcelona – Shakhtar Donetsk- 2-3 (Champions League)
1-10-2008 Shakhtar Donetsk – FC Barcelona 1-2 (Champions League)

Plaats een reactie