FC Barcelona – Girona

Wedstrijd: Barcelona – Girona
Datum: 10-12-2023 (21:00 uur, bevestigd)
Stadion: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona, Spanje

Indien de wedstrijddatum op “nog niet bevestigd” staat betekent dit dat de speeldatum verwijst naar het desbetreffende weekend. Wil je een melding ontvangen wanneer de speeldatum door La Liga bevestigd wordt en definitief is? Meld je dan nu aan voor onze Wedstrijd-Alert.

FC Barcelona - Girona

FC Barcelona – Girona is een Catalaanse derby in de Primera División. Girona FC is is afkomstig uit de Catalaanse stad Gerona. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Estadi Montilivi en is bezig met een opmerkelijke opmars. Sinds de oprichting in 1930 speelde de club nog nooit op het hoogste Spaanse niveau. Tijdens de Spaanse burgeroorlog speelde de club in een Catalaanse competitie. Vanaf 1938 speelde de club in de Seguna División A en B en in de Tercera División. In 2008 promoveerde de club uit Gerona naar de Segunda División A. Door in het vorige seizoen als tweede te eindigen in de competitie is de Catalaanse club gepromoveerd naar de Primera División. Vorig seizoen moest de club alleen Levante UD voor zich dulden. Hiermee werd Girona FC de 62ste club die op het hoogste niveau van Spanje uit gaat komen. Omdat de club nog nooit op het hoogste Spaanse niveau heeft gespeeld, heeft de club geen officiële wedstrijden tegen Barça gevoetbald. In 2011 en in 2014 speelden de twee Catalaanse clubs vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar. Beide keren bleek Barça de sterkste in de oefenwedstrijd.

Na promotie uit de Secunda division behaalde Girona afgelopen seizoen in de Primera Division direct een knappe 10e plaats. Ook FC Barcelona had het lastig in eigen huis en bleef afgelopen seizoen op een gelijkspel steken tegen Girona.

Daley Blind

Vanaf het seizoen 2023/2024 heeft Girona een Nederlandse speler, Daley Blind maakt nu deel uit van de selectie van Girona.

De 101-voudig international komt in Catalonië weliswaar in het kleinste stadionnetje van La Liga te voetballen (Estadi Montilivi, capaciteit 11.810), maar wel bij een ambitieuze club. Girona maakt onderdeel uit van de City Group en eindigde afgelopen seizoen knap als tiende. Voor ex-Ajax-speler Blind is het belangrijk weer veel speelminuten te maken.

Aangezien Gerona goed te bereiken is vanuit Barcelona is ook het bezoeken van de uitwedstrijd in Gerona (4/5 mei ’24) een goede optie. Gerona ligt op 1,5 uur rijden van de hoofdstad van Catalonië en is ook goed met de trein te bereiken (ca 40 minuten).

Barcelona – Girona tickets 2023/2024

Primera DivisionTickets
10 december 2023
TicketsTickets
Tickets / HotelTickets
Ticket marktplaatsTickets

FC Barcelona tickets

Sportsevents365

  • Geen marktplaats
  • 2 stoelen gegarandeerd bij elkaar (smart booking)
  • Meestal nette prijzen
  • Eigen klantenservice met noodnummer
  • Eenvoudig en veilig online betalen met creditcard of Paypal

Wij verwijzen naar ticket aanbieders waarmee wij goede ervaringen hebben.

zitten naast elkaar

Voetbalreis Barcelona – Girona

Wil jij dat alles voor je geregeld wordt als je Barcelona – Girona bezoekt? Bekijk dan eens de voetbalreizen van onze partner. De voetbalreizen zijn optioneel inclusief vliegtickets, hotel overnachting en wedstrijdtickets. Je kunt dit zelf samenstellen. Op de pagina van onze partners kan je zelf een keuze maken waar je in het stadion wilt zetten, welk hotel en de vluchttijden e.d. Bekijk de Voetbalreizen hier.

Uitslagen FC Barcelona – Girona

SeizoenCompetitieWedstrijdUitslag
23/24Primera DivisionFC Barcelona - Girona2-4
22/23Primera DivisionFC Barcelona - Girona0-0
18/19Primera DivisionFC Barcelona - Girona2-2
17/18Primera DivisionFC Barcelona - Girona6-1
13 Mei 2014OefenwedstrijdFC Barcelona - Girona3-2
8 Augustus 2011OefenwedstrijdFC Barcelona - Girona2-1

Plaats een reactie