Barcelona – Real Valladolid

Wedstrijd: FC Barcelona – Real Valladolid
Datum: 1 september 2024, (Nog niet bevestigd)
Stadion: Camp Nou, Barcelona, Spanje

fc barcelona - Real Valladolid

Indien de wedstrijddatum op “nog niet bevestigd” staat betekent dit dat de speeldatum verwijst naar het desbetreffende weekend. Wil je een melding ontvangen wanneer de speeldatum door La Liga bevestigd wordt en definitief is? Meld je dan nu aan voor onze Wedstrijd-Alert.

Real Valladolid, de club uit het gelijknamige Valladolid, heeft de afgelopen decennia eigenlijk altijd geschipperd tussen de Primera Division, de tweede divisie en zelfs de derde divisie. In 2016 degradeerde Real Valladolid naar de tweede divisie maar in 2018 keerden zij alweer terug op het hoogste niveau van Spanje.

Het stadion van Real Valladolid is het Nuevo José Zorrilla, met een capaciteit van 28.000 plaatsen. De club speelt in een opvallend paars/wit tenue. Eigenaar en voorzitter van de club is de Braziliaan Ronaldo, de beroemde oud-topspits. Hij nam in 2018 een meerderheidsbelang in Real Valladolid door 30 miljoen op tafel te leggen. Ronaldo heeft zeer ambitieuze plannen met de club. Zijn doel is om binnen vijf jaar Champions League-voetbal te spelen. De club heeft nooit eerder op het hoogste Europees niveau gespeeld.

In juni 2019 kwam de club behoorlijk in opspraak. Meerdere spelers zouden zich hebben laten omkopen om een wedstrijd tegen Valencia FC in de Primera División te verliezen, zodat de club uit Valencia een plek in de Champions League kon veroveren. Real Valladolid ontkent alle aantijgingen rondom dit matchfixschandaal.

De enige Nederlander (met Bosnische achtergrond) die in dit team uit Valladolid speelde is Haris Međunjanin. Hij kwam van 2008-2010 uit voor deze club.

Barcelona – Real Valladolid tickets 2024/2025

1 september 2024FC Barcelona - Real Valladolid - Primera Division
TicketsTickets
TicketsTickets
Tickets marktplaatsTickets
VoetbalreisTickets

Voetbalreis

Moet jouw voetbalreis geheel verzorgd worden? Maak dan gebruik van een voetbalreis naar Barcelona – Real Valladolid die volledig geregeld wordt door één van onze partners. Bekijk dan de voetbalreizen van P1 voetbalreizen.

Uitslagen Barcelona – Real Valladolid

SeizoenCompetitieWedstrijdUitslag
28-8-2022Primera DivisionFC Barcelona - Real Valladolid4-0
5-4-2021Primera DivisionFC Barcelona - Real Valladolid1-0
29 Oktober 2019Primera DivisionFC Barcelona - Real Valladolid5-1
2019Primera DivisionFC Barcelona - Real Valladolid1-0
2014Primera DivisionReal Valladolid - FC Barcelona 1-0
2013Primera DivisionFC Barcelona - Real Valladolid 4-1
2013Primera DivisionFC Barcelona - Real Valladolid 2-1

Plaats een reactie