Barcelona – Eibar

Barcelona - Eibar

Wedstrijd: Barcelona – Eibar
Datum: 29 december 2020, (19:15 uur, bevestigd)
Stadion: Camp Nou, Barcelona, Spanje

Voetbalclub SD Eibar – die uit de gelijkname plaats Eibar komen – speelt zijn voetbalwedstrijden in het kleine voetbalstadion Estadio Municipal de Ipurua (6.300 toeschouwers). De club heeft het kleinste budget van de Spaanse competitie. Het unieke aan SD Eibar is bovendien dat deze volledige in handen is van supporters. Dit is de enige club in het Spaanse voetbal waar dat gebeurt en ook daarbuiten komt dit zelden voor. Dankzij dit beleid hebben veel Spanjaarden sympathie voor SD Eibar.

Hoe het komt dat de club in handen is van supporters? SD Eibar speelt sinds 2014 op het hoogste niveau van Spanje: de Primera Division. Maar de bond gaf in datzelfde speeljaar aan dat de club €1.7 miljoen extra nodig had om in de Primera Division te mogen blijven spelen. Uit principe wilde de club geen grote geldschieters binnen halen. En daarom belosten ze om aandelen van 50 euro per stuk te verkopen aan fans. Dankzij deze verkoop redde de club zich van degradatie én van de verkoop aan een rijke zakenman die Eibar weleens flink had kunnen veranderen. ‘We degraderen nog liever dan dat we de ziel van de club verkopen,” aldus de voorzitter.

In het eerste seizoen in de Primera Divison eindigde SD Eibar op de 18e plaats. De 18e plek betekent in principe degradatie naar de Secunda Divison. Maar de club had geluk. Elche CF werd dat seizoen namelijk gestraft omdat zij hun belasting niet hadden afgelost. Elche CF degradeerde daardoor en SD Eibar bleef in de Primera Divison spelen. Sindsdien heeft de club hun plek weten te behouden. Zij hebben echter nog nooit een zege weten te boeken op FC-Barcelona. In mei 2019 lukte het SD Eibar wel om punten van FC Barcelona te spelen met een 1-1 gelijkspel.

De twee bekendste voetballer die ooit voor de club speelden zijn Xabi Alonso en David Silva. Er speelden tot nu toe nooit Nederlanders bij deze club.

Tickets Barcelona – Eibar 2020/2021

29 december 2020FC Barcelona - Eibar - Primera Division
Officiële FCB PartnerNog niet beschikbaar
Tickets
Tickets + hotel/vlucht
Tickets + hotel/vlucht

Voetbalreis boeken

Wil je een volledig verzorgde voetbalreis en niets zelf regelen? Maak dan gebruik van een voetbalreis naar Barcelona – Eibar volledig geregeld wordt door één van onze partners. Bekijk dan de voetbalreizen van Equipo voetbalreizen.

Uitslagen Barcelona – Eibar

SeizoenCompetitieWedstrijdUitslag
29 december 2020 Primera DivisionFC Barcelona - Eibar1-1
22 februari 2020 Primera DivisionFC Barcelona - Eibar5-0
13 januari 2019Primera DivisionFC Barcelona - Eibar3-0
Di 19 sept. 2017Primera DivisionFC Barcelona - Eibar6-1
Zo 21 mei 2017Primera DivisionFC Barcelona - Eibar4-2
15/16Primera DivisionFC Barcelona - Eibar3-1
14/15Primera DivisionFC Barcelona - Eibar3-0

4 gedachten over “Barcelona – Eibar”

  • Hi Roel,
   Bedankt voor je reactie. Op 21 mei speelt Barcelona thuis in Camp Nou tegen Eibar.
   Ik zie nu dat het op deze pagina omgedraaid stond, de uit- en thuiswedstrijd. Dit is nu aangepast en staat zoals het hoort. Excuses voor de verwarring.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden

Plaats een reactie