Training Barcelona

Training Barcelona bijwonen

Vaak komt de vraag voorbij of het mogelijk is om een training van FC Barcelona bij te wonen. Helaas is het gebruikelijk bij Barcelona om de trainingen achter gesloten deuren te houden. Soms is er onaangekondigd een open training van FC Barcelona waar supporters kunnen komen kijken, maar dit is vooraf nooit bekend. Je moet hiervoor dus geluk hebben.

De meeste kans om bij een training van FC Barcelona te zijn is de eerste training van het nieuwe jaar. Meestal rond 6 januari. Deze vond de afgelopen jaren plaats in het Johan Cruyff stadion.

Belangrijk: Dit ligt niet op het terrein van Camp Nou!

In dit stadion spelen doorgaans de FC Barcelona femini en FC Barcelona B. Dit stadion heeft een capaciteit van 6000 plaatsen. FC Barcelona traint normaal gesproken altijd op het terrein van Ciutat esportiva joan gamper. Waar ook dit Johan Cruyff stadion dus gelegen is.

Hoe kom je bij het Ciutat Esportiva en het Cruyff stadion?

Hier zijn verschillende mogelijkheden voor:

 • Wij raden als eerste de R1 trein aan naar Molins de Rei of de R4 richting Sant Vicenç de Calders. Met een normaal kaartje in de eerste zone kun je bijvoorbeeld instappen bij de Arc de Triomf, Plaça Catalunya, of het Sants station (niet ver van Camp Nou). Dus bijna vanuit elk deel van Barcelona.
 • Vanuit de omgeving van Camp Nou / Av. Diagonal kun je ook de tram nemen (T3) of de bus (L50 / L62)
  Vanaf het stadion zul je dus sowieso ongeveer 10 minuten moeten lopen.
 • Met de auto is het ongeveer 20/30 minuten afhankelijk van waar je vandaan komt in Barcelona.

Hoe maak je de meeste kans om op de foto te gaan met een FC Barca speler?

Indien je tijd, motivatie en portie geduld hebt kun je proberen om in de buurt te komen voor- of na de training. Tegenwoordig trainen de spelers bijna iedere dag, doorgaans rond 11:00 uur. De spelers moeten meestal zo’n uur / anderhalf uur voorafgaand aan de trainen aanwezig zijn bij het Ciutat Esportiva en meestal verlaten ze het trainingscomplex zo’n 2 uur na de training.
Je zult hier altijd wel een menigte vinden bij de ingang van het complex (vlakbij de Aldi).
Natuurlijk moet je dan nog wel het geluk hebben dat spelers stoppen voor de fans en voor wat foto’s. Sommige spelers doen dit nooit of zelden en weer andere spelers nemen hier wel vaker de tijd voor.

Ciutat esportiva Joan Gamper

Ciutat esportiva joan gamper

De trainingsaccommodatie van FC Barcelona luistert naar de naam Ciutat esportiva joan gamper. Het trainingscomplex is vernoemd naar de oprichter van FC Barcelona. Dit hele complex beslaat maar liefst 136.839 m2 (dit zijn meer dan 27 voetbalvelden). In totaal liggen er 5 grasvelden en 4 kunstgrasvelden, is er 1 multisport gebied, is er een kleedkamer, een kantine en zijn er meerdere trainingsvelden voor keepers en techniek trainingen. Het trainingscomplex wordt flink onder handen genomen en volledig ge-upgrade.

Locatie trainingscomplex Barcelona

Het trainingscomplex van Barcelona wordt gebruikt door het grote FC Barcelona en Barca B voor de trainingen. De jeugdteams van FC Barcelona spelen hier ook hun wedstrijden. Vroeger gebruikten de jeugdteams de faciliteiten van Camp Nou, maar met de komst van dit super moderne trainingscomplex is dat niet meer nodig. Nu gebruiken ze alle faciliteiten van Ciutat esportiva joan gamper. Op Ciutat esportiva joan gamper bevindt zich een klein stadion met de naam Palau Blaugrana 2 met als bijnaam “Picadero”. Het trainingscomplex ligt op 4,5 km afstand van Camp Nou.

Faciliteiten van het trainingscomplex van Barcelona

Trainingsvelden

Hierbij een overzicht van de 9 trainingsvelden:
Veld 1: 105 * 68 meter met een zit/staanplaats capaciteit voor 1400 mensen. Naast het grasveld is er ook een warming up ruimte van 4643 m2.
Veld 2: 105 * 65 meter met een zit/staanplaats capaciteit voor 400 mensen. Naast het grasveld is er ook een warming up ruimte van 1475 m2.
Veld 3: 105 * 65 meter met een warming up ruimte van 610 m2. Het toeschouwers gedeelte van veld 2 wordt gedeeld met veld 3.
Veld 4: 105 * 65 meter met een warming up ruimte van 1573 m2.
Veld 5: 105 * 65 meter met een warming up ruimte van 670 m2.
Veld 6: 55 * 38 meter en heeft een kunstgrasveld. Dit veld is gemaakt voor wedstrijden van 7 vs 7.
Veld 7: 105 * 68 meter met een zit/staanplaats capaciteit voor 1750 mensen.
Veld 8: 105 * 68 meter met een zit/staanplaats capaciteit voor 950 mensen. Dit kunstgrasveld kan ook gebruikt worden voor 7 vs 7 of voor het rugby team van Barcelona met een veld van 107 * 65 meter.
Veld 9: 105 * 65 meter de zit/staanplaatsen worden gedeeld met veld 8. Naast het kunstgrasveld is er ook een warming up ruimte van 2235 m2. Dit veld kan ook voor 7 vs 7 gebruikt worden.
Keepers: Trainingsveld voor keepers is een grasveld van 2205m2.

Multisport paviljoen

Het Multisport paviljoen beslaat ruim 3300 vierkante meter. Hier bevinden zich 3 basketbalvelden die ook gebruikt kunnen worden voor handbal, basketbal en zaalvoetbal. In de hal kunnen 472 toeschouwers. Het pand beschikt bovendien over 5 kleedkamers voor teams en 5 kleedkamers voor scheidsrechters. Daarnaast is er een ruimte voor de dokter en fysiotherapeut.

Voetbalstadion

In het voetbalstadion zijn de volgende faciliteiten beschikbaar

 • Receptie
 • Persruimte
 • 4 Kantoren
 • Spreekkamer
 • 2 scheidsrechter kleedkamers
 • 2 bezoeker kleedkamers
 • Kleedkamer voor het professional voetbalteam met o.a. gym en een zwembad

Kleedkamer en kantoren

Naast de kleedkamers in het stadion en de sporthal is er nog een apart gebouw met kleedkamers. Deze heeft 8 jeugdvoetbalkleedkamers, 4 kleedkamers voor scheidsrechters, een behandelkamer en een perskamer.

Video volledige training FC Barcelona

86 gedachten over “Training Barcelona”

 1. Is het mogelijk om het trainingskamp te bezoeken?

  Ik snap dat de trainingen van Barça niet toegankelijk zijn, maar ik zou best die trainingsaccomodatie bezoeken.

  Beantwoorden
 2. Hallo,

  Ik ben rond 18 juli t/m 24 juli vlakbij Barcelona. Ik heb al het 1 en ander gelezen qua trainingen en dat je geluk moet hebben wil je een open training mee kunnen maken Maar heeft iemand een enig idee hoe laat je ongeveer daar moet staan om een glimp op te vangen van de spelers of het geluk te hebben om aanwezig te zijn bij een open training. Is dat in de ochtend middag en hoe laat ongeveer? Mijn zoontje van 7 zou heel graag met Frenkie de Jong willen zien

  Beantwoorden
 3. Hallo.
  Wij zijn van 11 tm 25 augustus op vakantie in de buurt van Barcelona. We hadden gehoopt dat Barcelona 18 augustus (1e speelronde) thuis zou spelen, maar helaas spelen zij dan uit. Nou vroegen wij ons af of er in die periode een open training is van Barca, zodat wij Frenkie de Jong o.a. aan het werk kunnen zien.
  Is hier iets over bekend?
  Gr.
  Pascal Bouman

  Beantwoorden
 4. Wij zijn de komende twee weken in Barcelona. Weet iemand hoe het trainingsschema er uitziet van Barca? Ik zou het leuk en bijzonder vinden om een training of oefenwedstrijd met de kinderen bij te wonen? Sportieve groet, marco

  Beantwoorden
 5. Hallo, dit jaar weer eens naar spanje op vakantie en dan zou ik graag naar een training van barca willen gaan. Maar niet van de mannen maar van de dames. Lieke martens he. Maar daar kan ik geen info over vinden. Wel dat mannen niet vaak openbaar is. Maar dat vind ik niet zo spannend. Zou graag naar Lieke willen gaan kijken. Kan dat??

  Beantwoorden
  • Hi,
   Ik heb momenteel geen informatie over trainen van de Dames van FC Barcelona. We zijn ook meer gefocusses op evenementen in Camp Nou moet ik zeggen en daar spelen de dames niet.
   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
 6. Beste, mijn naam is Ellen, ik kom er net achter dat de wedstrijd waar ik met mijn zoon Boaz naartoe zou gaan, vanavond is en niet morgen…! Oh wat wen pech en wat sneu voor hem (en voor mezelf, ik voetbal ook ;). We vliegen morgenochtend en woensdagochtend vroeg weer terug baar Nederland. Is er met behulp van u/jullie iets te regelen als een training bijwonen ofzo om het goed te maken dat ik me zo vergist heb…? Eigen schuld natuurlijk, maar wellicht is er net ma of di een open training. Anyhow ik hoop even van u te horen als dat lukt en groet u hartelijk. Ellen

  Beantwoorden
  • Hi Ellen,

   Dat is wel heel vervelend ja. Spijtig dat dat zo moest gebeuren. Wellicht kun je je kaartjes nog verkopen op Viagogo. En in het stadion kun je wellicht te Camp Nou tour doen zodat je zoon toch iets mee krijgt van de club en het stadion.
   Aangezien wij geen invloed hebben op trainingen en ook niet weten wanneer zij openbaar zijn (is niet vaak) ben ik bang dat we niets kunnen betekenen voor jullie. Wij proberen met de wedstrijd alert te voorkomen dat mensen zich verkijken op speeldata. Maar wellicht heb je je zelf via een andere site georiënteerd.
   Ik hoop dat jullie iig een mooi bezoek hebben en er het beste van weten te maken.

   Mvg,
   Theodoor

   Beantwoorden
  • Dag, ik ben nu tot 9 mei in Lloret de Mar met mijn man en 2 zonen. Een zoon (Hylke) is meervoudig gehandicapt en de andere zoon (12) voetbalgek en superfan van Barca. Is het mogelijk een training bij te wonen of Messi te ontmoeten?
   Ik zou mijn man Bert en zoon Jibbe hier ONTZETTEND mee kunnen verrassen!

   Lieve groet, Jacqueline

   Beantwoorden
  • Dankjewel.Theodoor voor je snelle reactie. Wij gaan vrijdag 4 mei naar Barcelona. Kun je misschien wel zeggen waar ze trainen, dan gaan we kikken of we geluk hebben.
   Hartelijke Groet, , Jacqueline

   Beantwoorden
 7. Zijn er ook trainingen van het vrouwenteam hier? Zo ja, zijn de dagen en tijden al bekend. Ik ben er op 13 augustus en wil graag Lieke Martens in actie zien.

  Beantwoorden
  • Dat lijkt me wel dat de vrouwen daar ook trainen. Eerlijk gezegd weet ik hier het fijne niet van. Bij de heren zijn trainingen niet openbaar en wanneer ze dat soms wel zijn is dit vooraf niet aangekondigd. Ik weet dus niet of dit bij de dames net zo gaat. Aangezien Lieke Martens vandaag Europees kampioen is geworden, verwacht ik niet dat zij volgende week al op het trainingsveld staat op 13 augustus.

   Beantwoorden

Plaats een reactie