FC Barcelona pakt de dubbel

FC Barcelona heeft dit seizoen voor de 7e keer in de historie de dubbel in Spanje gewonnen. Daarmee zijn zij recordhouder vóór Athletic Bilbao (5x), Real Madrid (4x) en Atletico Madrid (1x). Vorig jaar won FC Barcelona ook de dubbel. Vorig jaar won FC Barcelona ook de Treble door de winst in de Champions League. Het is in de historie van de Primera Division nog nooit voorgekomen dat iemand de Spaanse treble won.

FC Barcelona pakt de dubbel

Kampioenschap FC Barcelona

Het kampioenschap leek halverwege het seizoen een makkelijke prooi voor de teamgenoten van Messi. Maar door een slechte maand in april kwamen de concurrenten Atletico Madrid en Real Madrid nog erg dichtbij. Atletico Madrid viel 1 wedstrijd voor het einde af omdat zij 3 punten minder hadden dan FC Barcelona. In de Primera division telt namelijk het onderlinge resultaat en niet het doelsaldo. FC Barcelona bleef Real Madrid 1 punt voor door de laatste 5 wedstrijden te winnen met een doelsaldo van 24-0.
Tijdens de thuiswedstrijden in Camp Nou hield FC Barcelona er graag van om flink uit te halen. Zo werd het 3x 3-0, 2x 4-0, 1x 5-0, 3x 6-0, 3x 6-1 en zelfs 1x 7-0. In het seizoen 2015/2016 won FC Barcelona 26x, speelde het 2x gelijk en verloor het ook 2x.

Copa Del Rey voor FC Barcelona

Na relatief makkelijke rondes werd de finale van de Copa Del Rey gespeeld tegen Sevilla. Eerder dit seizoen had Barcelona al thuis met 2-1 gewonnen. Uit werd er met 2-1 verloren. Tijdens de spannende finale kreeg FC Barcelona een rode kaart. Na 90 minuten bleef het 0-0 waardoor er een verlenging moest komen om de beslissing te brengen. In de verlenging kreeg Sevilla in totaal 2 rode kaarten en liep FC Barcelona uit naar een 2-0 overwinning en bemachtigde zo de Copa Del Rey.

Plaats een reactie