Camp Nou krijgt overkoepeling na grote renovatie

F.C. Barcelona heeft besloten een grote renovatie aan Camp Nou in uitvoering te gaan brengen, en kiest hiermee dus niet voor een nieuwe stadion op een ander stuk grond. Goed nieuws voor de liefhebbers van het grootste Europese stadion Camp Nou.

Barcelona voorzitter Sandro Rosell maakte dit gister bekend tijdens een persconferentie. De keuze tussen een nieuw stadion of de optie van de verbouwing noemde hij de belangrijkste beslissing voor de komende 50 jaar. De reden van de keuze voor een renovatie is voornamelijk een financiële keuze. Een nieuw stadion zou zo’n 1.2 miljard euro gaan kosten, wat het voortbestaan van de club in gevaar zou kunnen brengen. De gekozen renovatie gaat 600 miljoen kosten. Waarvan 420 miljoen naar de verbouwing van Camp Nou, de overige 180 miljoen gaat naar de vervanging van Palau, het stadion waarin de andere sporten van F.C. Barcelona onderdak vinden.

Wij van CampNou.nl zijn verheugd dat het Camp Nou met al zijn history nog vele jaren zal blijven bestaan en een nieuwe toekomst tegemoet gaat.

Referendum

Op 5 of 6 april vindt er nog wel een referendum plaats waarin supporters hun mening kunnen geven over het besluit van de raad van bestuur van FC Barcelona. Het is wel te verwachten dat zij hiermee instemmen, de start van de renovatie kan dan in mei van 2017 van start gaan. De afronding van de grootscheepse verbouwing zou begin 2021 moeten plaatsvinden. Tijdens de verbouwing blijft F.C. Barcelona haar thuiswedstrijden gewoon in Camp Nou spelen. Na de renovatie zal de capaciteit zijn uitgebreid naar maar liefst 105.000 zitplaatsen. Zo wordt het grootste stadion van Europa nog groter, daarnaast krijg het hele stadion een overkoepeling over alle zitplaatsen.

Vind hier alle informatie over de nieuwe Camp Nou

camp nou renovatie

Simulatie van het aanzicht binnenin Camp Nou na de renovatie

 

1 gedachte over “Camp Nou krijgt overkoepeling na grote renovatie”

Plaats een reactie