FC Barcelona met 1,5 been in de finale!

Na de eerste halve finale van de het kampioenenbal is FC Barcelona al bijna zeker van de finale in Berlijn. Met twee geweldige doelpunten van Lionel Messi en één van Neymar jr. heeft FC Barcelona een geweldige 3-0 overwinning geboekt op FC Bayern München.

FC Barcelona met 1,5 been in de halve finale na de 3-0 overwinning
FC Barcelona met 1,5 been in de halve finale na de 3-0 overwinning op FC Bayern München.

Na een sterk begin van FC Barcelona met veel kansen voor Luis Suarez bleef het steken op 0-0. FC Bayern München kreeg een aantal kleine kansen en één grote voor Lewandoski. Met een aantal uitstekende reddingen van Neuer die weer met enige regelmaat ver uit zijn zestienmeter gebied kwam was het maar moeilijk scoren.

Aan het begin van de tweede helft kwam FC Bayern München er een paar keer gevaarlijk uit maar wist niet te scoren. In de 76ste minuut kwam het wonderkind Lionel Messi toch tot scoren en bracht FC Barcelona op een 1-0 voorsprong.  Nog geen 4 minuten later was het opnieuw Lionel Messi die na een geweldige solo actie Neuer passeerde met een subtiel stiftje en de 2-0 op de borden zette.

Na drie wissels om wat tijd te rekken was het slotakkoord voor Neymar jr. Na een overtreding van FC Bayern München gaf de scheidsrechter van vandaag goed voordeel waardoor Neymar jr. 1 op 1 kon doorlopen en op koelbloedige wijze Neuer passeerde.  Met de 3-0 voor FC Barcelona moet FC Bayern Muchen minimaal 3 keer scoren om er een verlenging uit te halenen zelf de 0 houden Messi en consorten.

Denk jij ook dat FC Barcelona in de finale terecht komt? Koop dan hier alvast je kaarten om er zeker van te zijn dat jij erbij bent. De tegenstander in de finale kan Juventus worden dat (de aartsrivaal van FC Barcelona) Real Madrid versloeg met 2-1.De finale vindt plaats in Berlijn op 6 juni. Kijk hier voor kaarten.